Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Twitter na ústupu. Jeho tržby rostou nejpomaleji za tři roky

Twitter
Twitter
Foto: Pixabay

New York - Tržby Twitteru se ve druhém čtvrtletí zvýšily o 20 procent na 602 milionů dolarů, což je nejmenší nárůst od vstupu této americké společnosti na burzu před téměř třemi lety.

V noci na dnešek to oznámila firma, která se potýká s intenzivnější konkurencí ze strany rychle rostoucích rivalů, jako jsou služby Snapchat a Instagram.

Twitter za tři měsíce do konce června snížil čistou ztrátu, která klesla na 107,2 milionu USD ze 136,7 milionu USD před rokem. Po očištění o mimořádné položky firma vydělala 13 centů na akcii. Trh počítal se ziskem deset centů na akcii.

Společnost také oznámila, že průměrný počet aktivních uživatelů jí ve druhém kvartále vzrostl na 313 milionů ze 310 milionů v prvním čtvrtletí.

Společnost chce lépe definovala svoji roli na poli sociálních médií. "Jsme místem pro zprávy a komentáře ke společenských otázkám," uvedl Jack Dorsey, spoluzakladatel a generální ředitel Twitteru.

Témata:  X (dříve Twitter) sociální sítě ekonomika

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 16:59

Kreml chce zatlačit Ukrajince hlouběji, obává se střel ATACMS

V případě, že Kyjev získá od Spojených států taktické balistické střely ATACMS s delším doletem, Rusko bude nuceno provést hlubší vojenské akce proti ukrajinským silám a rozšířit tzv. nárazníkovou zónu.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy