Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Prodeje výrobků Apple se nadále propadají

Apple
Apple
Foto: Pixabay

Washington – Technologický gigant Apple oznámil, že se prodeje jeho chytrých telefonů iPhone dále propadají. Ty tak klesají již druhé čtvrtletí v řadě. Více informací uvedl americký deník TIME.

Společnost v rámci druhého čtvrtletí, které skončilo k 30. červnu, prodala 40,4 milionů iPhonů, což oproti předchozímu roku představuje propad o 15 %. Zisky klesly o 27 % na 7,8 miliard amerických dolarů, obrat spadl o 15 % na 42,4 miliard dolarů.

Prodeje podle deníku neklesaly pouze mezi smartphony, ale také v rámci tabletů iPad, notebooků a chytrých hodinek. Naopak ke zvýšení obratu došlo v rámci sekce, do které spadá obchod s filmy a hudbou iTunes, služba Apple Music, která umožňuje za měsíční předplatné neomezený poslech hudby, a obchod s aplikacemi App Store.

Tomu odpovídá i vyjádření šéfa financí Apple Luca Maetriho, podle kterého jsou pro společnost služby online stále větší prioritou, protože jejich celkový podíl na ziscích společnosti roste.

Deník dodává, že ačkoliv prodeje společnosti padaly, stále se jedná o lepší výsledek, než jaký předpovídali analytici Wall Street. Ti ztráty vysvětlují faktem, že zákazníky nejnovější modely telefonů iPhone zklamaly.

Témata:  Apple iPhone mobily

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 14:49

Soud s Trumpem startuje. 12 porotců rozhodne o jeho osudu

V soudním procesu s Donaldem Trumpem byla celá porota zkompletována, ale její výběr předcházely jisté obtíže. Dva z předchozích porotců byli nahrazeni. Jedna osoba byla omluvena, protože prozradila, že její osobní údaje byly zveřejněny. Druhý byl propuštěn kvůli obavám, že nebyl upřímný ve vyplněném dotazníku. Výsledkem je, že v porotě zasedne sedm mužů a pět žen. Případ sleduje zpravodajská služba PBS News.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy