Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Někteří zaměstnanci OKD dostali výplaty. Jiní jen zálohu

OKD, Důl Paskov
OKD, Důl Paskov
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Karviná - Zaměstnanci OKD, která je od června v úpadku, i tento měsíc dostali mzdy v řádném výplatním termínu. Někteří z nich ale nedostali celou výplatu.

Devět procent zaměstnanců s nejvyššími příjmy dnes dostalo jen zálohu 20.000 korun, druhou část mzdy obdrží nejpozději 19. srpna. "Výplaty přišly na účet už ve středu, jak ty dvacetitisícové zálohy, tak i plné výplaty," řekl mluvčí OKD Ivo Čelechovský, podle nějž výplatu dostala ve středu zřejmě většina lidí.

Rozdělení mzdy na dvě části se týká asi 800 lidí. Firma má zhruba 9500 vlastních zaměstnanců. Vedení si vyplatí mzdy až poté, co budou mít všichni zaměstnanci na účtech celé výplaty.

Firma se potýká s nedostatkem hotovosti a na výplatu celých mezd, na něž potřebuje měsíčně zhruba 400 milionů korun, neměla dost peněz. Mimo jiné právě na mzdy je určena půjčka 700 milionů korun, kterou pro OKD schválila vláda.

Témata:  OKD platy

Aktuálně se děje

5. května 2024 8:22

Kyjev s naší pomoci může na Rusy opět útočit v roce 2025, věří Bílý dům

Ukrajina se schválenou vojenskou pomocí Spojených států udrží obranu a v roce 2025 může i zaútočit, uvedl poradce Bílého domu pro národní bezpečnost Jake Sullivan.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy