Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Celkový počet prodaných vozů Škoda Octavia přesáhl pět milionů

ŠKODA na autosalonu v Ženevě 2013 - Prostor ve své nejkrásnější podobě.
ŠKODA na autosalonu v Ženevě 2013 - Prostor ve své nejkrásnější podobě.
Foto: Škoda Auto

Praha - Celkový počet prodaných vozů Škoda Octavia již přesáhl pět milionů kusů. Od zahájení výroby v roce 1996 do letošního července automobilka Škoda Auto prodala 5,18 milionu octavií.

Octavia se vyrábí již 20 let a v současnosti je na trhu třetí generace vozu. První generace prošla modernizací v roce 2001 a druhá generace jí nahradila o tři roky později. Ta se dočkala faceliftu v roce 2008 a v roce 2013 přišla na trh třetí generace.

Vyrábí jí šest závodů Škody Auto, vedle Mladé Boleslavi je to čínské Ning-po a dále Nižní Novgorod, Aurangabad, Solomonovo a Usť-Kamenogorsk.

Nejoblíbenější barvou u octavií je bílá candy, kterou u současné generace podle letošních prodejních čísel volila čtvrtina zákazníků. Následuje stříbrná barva s podílem 14 procent a černá s 11 procenty. Nejprodávanější výbavový stupeň je Style s podílem 34 procent.

Zhruba 13 procent prodávaných octavií je sportovní verze RS, která disponuje v případě benzinového dvoulitru TSI výkonem 162 kW. Vrcholné provedení RS 230 má 169 kW respektive 230 koní. Outdoorová verze Scout má podíl šest procent.

Témata:  Škoda Octavia Škoda

Aktuálně se děje

1. května 2024 10:11

Pozemní operace izraelské armády do Rafahu nevýslovnou katastrofou, varuje OSN

Pozemní operace izraelské armády ve městě Rafah na jihu Pásma Gazy by byla "nevýslovnou katastrofou," prohlásil šéf Úřadu OSN pro koordinaci humanitárních záležitostí (OCHA) Martin Griffiths. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy