Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Americké úřady vydaly doporučení vůbec nepoužívat telefon Galaxy Note 7

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Samsung

Washington - Americké úřady vydaly doporučení nepoužívat chytrý telefon Galaxy Note 7 od společnosti Samsung Electronics. Americká Komise pro bezpečnost spotřebních výrobků (CPSC) to zdůvodnila hrozbou vznícení baterie. Už předtím americký Federální úřad pro letectví (FAA) vyzval cestující, aby nezapínali a nenabíjeli svůj mobilní telefon během letu a neukládali ho do odbavených zavazadel.

Nedávné případy explozí a vznícení baterií již přiměly firmu Samsung pozastavit prodej těchto přístrojů.

Minulý týden Samsung stáhl z oběhu 2,5 milionu přístrojů Galaxy Note 7 poté, co bylo potvrzeno 35 případů, kdy se baterie telefonu vznítila. Většina případů byla zaznamenána ve chvíli, kdy se telefon nabíjel. Samsung začal prodávat přístroj 19. srpna.

Aerolinky Qantas, Jetstar, Virgin Australia či Singapore Airlines již zakázaly cestujícím používat nebo nabíjet Galaxy Note 7 při letu. Cestující si sice mohou přinést tento telefon na palubu, nesmí ho však v letadle použít, napsaly agentury AP a Reuters.

Oznámení FAA je pouze preventivní doporučení a nevztahuje se k události, která by se stala v letadle.

Není to poprvé, kdy FAA varoval před nebezpečím lithiových baterií při letu. Na počátku tohoto roku vyzval aerolinky, aby zhodnotily rizika přepravy lithiových baterií jako nákladu. Trvá také na tom, aby si jakoukoliv náhradní lithiovou baterii cestující nesli s sebou a nenechávali ji v zavazadle v nákladovém prostoru, upozornila BBC.

CPSC uvedla ve svém prohlášení, že pracuje se společností Samsung na tom, aby bylo co nejdříve oznámit oficiální stažení přístroje.

Témata:  Samsung USA

Aktuálně se děje

5. května 2024 8:22

Kyjev s naší pomoci může na Rusy opět útočit v roce 2025, věří Bílý dům

Ukrajina se schválenou vojenskou pomocí Spojených států udrží obranu a v roce 2025 může i zaútočit, uvedl poradce Bílého domu pro národní bezpečnost Jake Sullivan.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy