Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

O SABMiller a Prazdroj se zajímá i polský miliardář

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Varšava - O aktivity pivovaru SABMiller ve střední a východní Evropě, mezi které patří i Plzeňský Prazdroj, projevil zájem polský miliardář Sebastian Kulczyk.

Prodej aktivit SABMilleru v České republice, Polsku, Maďarsku, Rumunsku a na Slovensku je součástí podmínek pro dohodnuté převzetí podniku ze strany rivala Anheuser-Busch InBev. Jejich celková hodnota se odhaduje na 5-7 miliard eur.

Kulczyk by se mohl spojit s investičními fondy, které potřebují partnera pro předložení dostatečně vysoké nabídky na aktivity SABMilleru ve střední a východní Evropě, uvedl polský deník Puls Biznesu, který se odvolává na nejmenované zdroje. Kulczyk nyní v SABMilleru vlastní podíl 1,5 procenta.

Mezi možné zájemce patří také investiční fondy Advent International, KKR, BC Partners, CVC a Mid Europa Partners. Potenciálními uchazeči jsou i čínská společnost China Resources Enterprises, japonské pivovary Asahi a Kirin nebo česká investiční skupina R2G.

Témata:  pivovary ekonomika

Aktuálně se děje

5. května 2024 8:22

Kyjev s naší pomoci může na Rusy opět útočit v roce 2025, věří Bílý dům

Ukrajina se schválenou vojenskou pomocí Spojených států udrží obranu a v roce 2025 může i zaútočit, uvedl poradce Bílého domu pro národní bezpečnost Jake Sullivan.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy