Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Ceny pohonných hmot v Česku další týden po sobě stagnují

Benzinky, ilustrační fotografie
Benzinky, ilustrační fotografie
Foto: Adam Mráček / INCORP images

Praha - Jak ukazují údaje firmy CCS, ceny pohonných hmot v Česku již třetí týden stagnují. Natural 95 se prodává v průměru za 29,23 Kč/l, což je o haléř méně než minulou středu. Nafta stojí průměrných 27,79 Kč/l, o haléř tedy podražila.

Ceny paliv celé léto kolísaly, když na přelomu června a července skončilo několikaměsíční období zdražování.

Nejdražší benzin je nově v Plzeňském kraji, kde za něj řidiči zaplatí průměrných 29,61 Kč/l. S nevelkým odstupem následují Vysočina a Praha. Právě na Vysočině je nejdražší nafta, litr tam stojí průměrně 28,45 Kč.

Nejlevnější benzin je v Moravskoslezském kraji, a to za průměrných 28,86 Kč/l. Jeho cena se pod hranici devětadvaceti korun dostala už pouze v Královéhradeckém kraji, kde je zároveň vůbec nejlevnější nafta v ČR. Řidiči ji natankují za 27,28 Kč/l.

V Německu zůstala cena benzinu na stejné úrovni jako před týdnem, stojí v přepočtu 35,37 koruny. Nafta mírně zlevnila, v přepočtu se prodává za 27,03 koruny. Podle serveru www.fuel-prices-europe.info lze litr benzinu v Polsku pořídit v přepočtu průměrně za 26,30 Kč a litr nafty za 25,60 Kč. V pohraničí bývají však ceny zpravidla vyšší.

Témata:  pohonné hmoty čerpací stanice

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 21:41

Hamás ukázal rukojmího na videu. Zmocnil se ho na festivalu

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy