Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Ceny benzínu se opět pohnuly. Po stagnaci začaly růst

Benzinky, ilustrační fotografie
Benzinky, ilustrační fotografie
Foto: Adam Mráček / INCORP images

Praha - Ceny benzinu i nafty v Česku oproti minulému týdnu stouply shodně o 11 haléřů. Natural 95 stál ve středu průměrně 29,34 koruna za litr a diesel 27,90 Kč/l.

Ceny pohonných hmot následují zdražování ropy z minulého týdne, když cena severomořské ropy Brent se poprvé po měsíci a půl dostala nad hranici 50 dolarů za barel. Zdražování ropy vyvolala dohoda Organizace zemí vyvážejících ropu (OPEC) o omezení těžby.

U nafty se na místo nejdražšího kraje vrátila Praha, kde je litr průměrně za 28,70 koruny. Na Vysočině, kde stál diesel dosud nejvíce, cena dokonce klesla. Vůbec nejlevnější zůstala nafta v Královéhradeckém kraji v průměru za 27,41 Kč/l.

Natural 95 stál ve středu už ve všech krajích víc než 29 korun, nejdražší byl po týdenní přestávce opět na Vysočině v průměru za 29,85 Kč/l. Nejméně za něj nadále platí řidiči v Moravskoslezském kraji, za litr průměrně 29,01 koruny. Vyplývá to z údajů firmy CCS, která ceny pohonných hmot sleduje.

Mírně rostou i ceny v Německu. Benzin tam stojí v přepočtu 35,64 koruny, nafta 30,51 koruny. V Polsku jsou podle serveru www.fuel-prices-europe.info pohonné hmoty levnější než v Česku. Litr benzinu tam nyní v přepočtu přijde průměrně na 26,26 Kč a litr nafty na 25,31 Kč. Nafta je oproti Česku levnější také na Slovensku, kde za její litr nyní motoristé dají v přepočtu průměrně 26,48 Kč. Natural 95 je tam ovšem dražší, litr stojí v průměru 29,86 Kč.

Témata:  pohonné hmoty čerpací stanice

Aktuálně se děje

5. května 2024 8:22

Kyjev s naší pomoci může na Rusy opět útočit v roce 2025, věří Bílý dům

Ukrajina se schválenou vojenskou pomocí Spojených států udrží obranu a v roce 2025 může i zaútočit, uvedl poradce Bílého domu pro národní bezpečnost Jake Sullivan.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy