Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kauza kolme telefonu Galaxy Note 7 pokračuje: Stovky Korejců žalují Samsung a chtějí odškodné

Samsung
Samsung
Foto: Pixabay

Soul - Stovky majitelů Galaxy Note 7 v Jižní Koreji chtějí získat odškodné za komplikace spojené s výměnou telefonu i za psychickou újmu způsobenou používáním rizikového výrobku.

Samsung Electronics se tento měsíc rozhodl definitivně ukončit výrobu i prodej telefonu Galaxy Note 7.

Začátkem září začal Samsung kvůli problémům s bateriemi stahovat z trhu 2,5 milionu telefonů Galaxy Note 7. Zákazníkům nabídl finanční kompenzaci nebo výměnu za opravenou verzi telefonu, jejíž baterie měly být bezpečné. V poslední době se však objevily zprávy o vznícení už vyměněných přístrojů.

Podle právnické společnosti Harvest Law Firm požaduje po Samsungu odškodné 527 zákazníků. Jeden z nich například tvrdí, že přišel o tisíce fotografií z rodinné dovolené. Další si zase stěžuje, že kvůli výměně telefonu musel ujet stovky kilometrů, což ho stálo čas i peníze. Zákazníci hodlají v počáteční fázi požadovat odškodné 500.000 wonů (zhruba 11.000 Kč) na osobu, tato částka se však může později zvýšit.

Témata:  Samsung

Aktuálně se děje

5. května 2024 8:22

Kyjev s naší pomoci může na Rusy opět útočit v roce 2025, věří Bílý dům

Ukrajina se schválenou vojenskou pomocí Spojených států udrží obranu a v roce 2025 může i zaútočit, uvedl poradce Bílého domu pro národní bezpečnost Jake Sullivan.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy