Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Albert 28. října otevřeny jen dvě prodejny, Alza nezavře

28. října 2016 poprvé zavírají obchody na základě zákona o prodejní době
28. října 2016 poprvé zavírají obchody na základě zákona o prodejní době
Foto: Adam Mráček / INCORP images

Praha - Obchodní řetězec Albert nechá nakonec na svátek 28. října otevřeny jen dvě prodejny proti původně oznámeným šesti. Obchody ve stanicích metra zůstanou zavřené.

Společnost své rozhodnutí přehodnotila na základě stanoviska České obchodní inspekce (ČOI). Firma to uvedla dnes v tiskové zprávě. E-shop Alza.cz svá výdejní místa, včetně pražského showroomu, otevřené v pátek ponechá.

Na základě výjimky stanové zákonem otevře pro zákazníky supermarket v Praze na náměstí Míru a hypermarket na autobusovém nádraží v Českých Budějovicích.

"Prodejní dobu o nadcházejícím státním svátku jsme pečlivě zvažovali a na základě nových informací poskytnutých obchodní inspekcí jsme ji přehodnotili," uvedl mluvčí Alberta Jiří Mareček. Všechny ostatní obchody řetězce zůstanou v pátek 28. října podle nové legislativy zavřené.

ČOI uvedla, že bude v pátek kontrolovat uzavření velkých prodejen. Zaměří se na obchodníky, kteří avizovali, že se budou snažit zákon obejít. Nejvíc inspektorů bude v terénu v Praze.

Svá výdejní místa i showroom v pražských Holešovicích nechá v pátek otevřené internetový obchod Alza.cz. Výjimkou jsou pouze provozovny v Brně - Lískovci, Kladně, Příbrami, Děčíně a Frýdku-Místku. Podle dnešního prohlášení otevřením provozoven neporušuje platné předpisy. Jednotlivé provozovny podle firmy slouží k výdeji zboží, řešení reklamací a prezentaci výrobků smluvních partnerů. Zákazníci uzavírají s Alza.cz kupní smlouvy na dálku, na webových stránkách, neuzavírají je přímo na provozovnách.

"Pokud by orgány veřejné správy tvrdily, že kupní smlouva je uzavřena na provozovnách, nemohli by pak zákazníci Alza.cz vracet zboží ve 14denní lhůtě od převzetí zboží," uvedl místopředseda představenstva Alza.cz Tomáš Havryluk.

Témata:  Albert obchody

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy