Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Češi utratili v den bezplatné dopravy 222 milionů korun

Ekonomika, ilustrační fotografie
Ekonomika, ilustrační fotografie
Foto: Pixabay

Praha - Rekordních 222 milionů korun utratili Češi při pátém ročníku Dne dopravy zdarma, kdy jim e-shopy 24 hodin neúčtovaly poštovné za zakoupené zboží.

Akce začala v pondělí v poledne a zapojilo se do ní 1549 prodejců. ČTK o tom dnes informoval nákupní portál Heureka.cz, který akci zaštiťoval. Největší zájem byl o dětské zboží a vybavení pro dům a zahradu.

Organizátoři očekávali, že se ke Dni dopravy zdarma připojí až 1650 obchodů. "Přes stovku e-shopů jsme museli vyřadit kvůli tomu, že nesplňovaly podmínky garantované zákazníkovi - tedy alespoň jeden druh doručení domů zdarma. I tak však letošní čísla překonala minulé ročníky," uvedl ředitel Heureky Tomáš Braverman.

Celkový počet objednávek se vyšplhal ke 180.000 a loňský rok tak překonal téměř o pětinu. Na dopravě zákazníci ušetřili 14 milionů korun, což je meziroční navýšení o zhruba pět procent. Průměrná cena objednávky byla 1250 korun.

Nejvíce lidé utratili za elektroniku a bílou techniku, také za dětské zboží, vybavení pro dům a zahradu či oblečení a módu. "Při pohledu na počet objednávek však vede překvapivě dětské zboží a dům a zahrada, poté kosmetika a zdraví a oblečení a móda," uvedla Heureka.cz v tiskové zprávě.

Témata:  e-shopy ekonomika

Aktuálně se děje

5. května 2024 9:28

Hladomor v Gaze. Oficiální to není, ale šéfka WFP má jasno

Na severu Pásma Gazy vládne plnohodnotný hladomor, prohlásila ředitelka Světového potravinového programu WFP Cindy McCainová v rozhovoru pro americkou televizi NBC. Zdůraznila přitom, že na světě je dostatek jídla pro všechny obyvatele. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy