Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Německá Deutsche Bank vydá akcie, kapitál navýší o osm miliard eur

Evropská měna EURO, ilustrační fotografie
Evropská měna EURO, ilustrační fotografie
Foto: Adam Mráček / INCORP images

Berlín - Deutsche Bank dnes konkretizovala plán oznámený počátkem měsíce. Největší německá banka vydá 687,5 milionu akcií, jimiž navýší svůj kapitál o osm miliard eur (216 miliard Kč). Dceřinou společnost Postbank chce ve střednědobém výhledu sloučit se svými dalšími aktivitami na trhu služeb pro drobné klienty.

Deutsche Bank loni kvůli výdajům na spory a restrukturalizaci zůstala druhým rokem ve ztrátě. Ztratila 1,4 miliardy eur po výpadku z 6,8 miliardy eur v roce 2015.

Banka stanovila cenu nových akcií na 11.65 eura. Akcie banky na frankfurtské burze byly v závěru týdne těsně pod 18 eury. Akcie si budou moci stávající akcionáři upisovat od 21. března do 6. dubna a nové akcie budou nést stejné právo na dividendy jako ty dosavadní.

V rámci reorganizace se ziskové aktivity v oblasti obchodu s cennými papíry a aktivity v oblasti firemních financí sloučí do jedné skupiny.

Navýšení kapitálu má pomoci bance posílit její rozvahu po řadě právních sporů, které ji od roku 2012 stály 15 miliard eur, a také uvolní finance pro strategické investice.

Témata:  Deutsche Bank ekonomika banky EUR (euro)

Aktuálně se děje

16. května 2024 8:46

Fico je po operaci stabilizovaný, tvrdí úřady. Bojuje o život, píší média

Slovenský premiér Robert Fico je středečním atentátu nadále hospitalizován v nemocnici v v Banské Bystrici. Informace o jeho zdravotním stavu se ale rozcházejí. Televize Markíza dnes ráno uvedla, že je po několikahodinové operaci stále v ohrožení života. Podle prohlášení místopředsedy vlády Tomáše Taraby a státního tajemníka Filipa Kuffy je ale Ficův stav stabilizovaný.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy

Ilustrační foto

Ceny spotřebitelských výrobků v Česku v dubnu opět vzrostly

Ceny spotřebitelských výrobků v Česku v dubnu vzrostly o 2,9 procenta ve srovnání s předchozím rokem, což představuje zrychlení oproti březnovému dvouprocentnímu nárůstu. Hlavními tahouny inflace byly ceny potravin, alkoholu a pohonných hmot. Vyplývá to z údajů zveřejněných Českým statistickým úřadem (ČSÚ). V porovnání s předchozím měsícem se spotřebitelské ceny v dubnu zvýšily o 0,7 procenta.