Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

O Netflix není zájem? Televize získala v prvním čtvrtletí méně předplatitelů, než čekala

televize
televize
Foto: David Trlica, Globe24.cz

New York - Internetová televize Netflix získala v prvním čtvrtletí 4,95 milionu nových předplatitelů. Je to méně, než původně čekala.

Příjmy a čistý zisk však vzrostly a firma dodala, že očekává, že počet jejích předplatitelů překoná již tento týden důležitou hranici 100 milionů.

Sama firma čekala, že se jí v prvním čtvrtletí podaří získat 5,2 milionu nových předplatitelů. Nižší počet předplatitelů podle firmy zřejmě způsobilo přesunutí vysílání některých oblíbených pořadů až na druhé čtvrtletí. Na konci března měla ve zhruba 190 zemích světa 98,7 milionu předplatitelů.

Příjmy společnosti se ve čtvrtletí zvýšily o 34,7 procenta na 2,64 miliardy USD (66,1 miliardy Kč). Čistý zisk vzrostl na 178 milionů USD z loňských srovnatelných 28 milionů USD.

Netflix zahájil činnost v roce 2007. Od té doby expandoval do celého světa, nejprve do Kanady, poté do Latinské Ameriky, Evropy, Austrálie, na Nový Zéland a do Japonska.

Témata:  USA Netflix internet televize

Aktuálně se děje

16. května 2024 9:38

Putin a další světoví lídři odsoudili útok na Fica

Ruský prezident Vladimir Putin poslal slovenské prezidentce Zuzaně Čaputové telegram v souvislosti s atentátem na premiéra Roberta Fica. Kreml útok na předsedu vlády odsoudil jako naprosto nepřijatelný, uvedla agentura Reuters.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy

Ilustrační foto

Ceny spotřebitelských výrobků v Česku v dubnu opět vzrostly

Ceny spotřebitelských výrobků v Česku v dubnu vzrostly o 2,9 procenta ve srovnání s předchozím rokem, což představuje zrychlení oproti březnovému dvouprocentnímu nárůstu. Hlavními tahouny inflace byly ceny potravin, alkoholu a pohonných hmot. Vyplývá to z údajů zveřejněných Českým statistickým úřadem (ČSÚ). V porovnání s předchozím měsícem se spotřebitelské ceny v dubnu zvýšily o 0,7 procenta.