Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Deutsche Bank dostala pokutu 156 milionu dolarů

Ekonomika, ilustrační fotografie
Ekonomika, ilustrační fotografie
Foto: Pixabay

Washington/Frankfurt nad Mohanem - Největší německá bankovní společnost Deutsche Bank dostala ve Spojených státech pokutu 156,6 milionu dolarů (zhruba čtyři miliardy Kč).

Banka zaplatí 136,9 milionu dolarů kvůli nedostatečným kontrolním mechanismům při obchodování na devizových trzích. Dalších 19,7 milionu dolarů budou firmu stát prohřešky proti takzvanému Volckerovu pravidlu.

To bankám omezuje možnost obchodovat na finančních trzích na vlastní účet.

Deutsche Bank v rámci dohody s americkou centrální bankou (Fed) slíbila nápravu svých obchodních praktik.

"Jsme rádi, že jsme tuto občansko-právní záležitost s centrální bankou vyřešili," uvedl dnes tiskový mluvčí německého podniku.

Témata:  Deutsche Bank banky ekonomika

Aktuálně se děje

16. května 2024 8:46

Fico je po operaci stabilizovaný, tvrdí úřady. Bojuje o život, píší média

Slovenský premiér Robert Fico je středečním atentátu nadále hospitalizován v nemocnici v v Banské Bystrici. Informace o jeho zdravotním stavu se ale rozcházejí. Televize Markíza dnes ráno uvedla, že je po několikahodinové operaci stále v ohrožení života. Podle prohlášení místopředsedy vlády Tomáše Taraby a státního tajemníka Filipa Kuffy je ale Ficův stav stabilizovaný.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy

Ilustrační foto

Ceny spotřebitelských výrobků v Česku v dubnu opět vzrostly

Ceny spotřebitelských výrobků v Česku v dubnu vzrostly o 2,9 procenta ve srovnání s předchozím rokem, což představuje zrychlení oproti březnovému dvouprocentnímu nárůstu. Hlavními tahouny inflace byly ceny potravin, alkoholu a pohonných hmot. Vyplývá to z údajů zveřejněných Českým statistickým úřadem (ČSÚ). V porovnání s předchozím měsícem se spotřebitelské ceny v dubnu zvýšily o 0,7 procenta.