Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Innogy bude v USA provozovat dobíjecí stanice pro auta

Nabíjecí stanice pro elektromobily
Nabíjecí stanice pro elektromobily
Foto: Adam Mráček / INCORP images

Frankfurt - Největší německá energetická firma Innogy zřídila ve Spojených státech dceřinou společnost Innogy E-Mobility USA. Ta bude v Kalifornii zřizovat a provozovat dobíjecí stanice pro elektrická auta.

Úřady se snaží přimět automobilky k prodeji více elektrických aut, a snížit tak emise skleníkových plynů. Většímu rozvoji elektrických vozů však brání nízké ceny benzinu, vysoké náklady na baterie a nejisté investice do dobíjecí infrastruktury.

Innogy od roku 2015 spolupracuje na výzkumu v oblasti elektrických vozů s univerzitou v San Diegu a minulý měsíc představila projekt, který kombinuje dobíjecí místa vyráběná americkou BTCpower s jejím vlastním softwarem.

Innogy se loni oddělila od skupiny RWE a je podle tržní kapitalizace největší energetickou firmou v Německu. Celkem provozuje kolem 5700 dobíjecích míst pro elektrická auta a uvádí, že je jedním z největších provozovatelů dobíjecích stanic pro auta v Evropě.

Témata:  elektromobily Innogy

Aktuálně se děje

17. května 2024 19:50

Třináct zemí vyzvalo Izrael, aby neprováděl rozsáhlou ofenzivu ve městě Rafáh

Třináct zemí, včetně sedmi členů Evropské unie, vyzvalo Izrael, aby neprováděl rozsáhlou ofenzivu ve městě Rafáh na jihu Pásma Gazy a umožnil dovoz humanitární pomoci na toto palestinské území přes všechny dostupné přechody. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy

Ilustrační foto

Ceny spotřebitelských výrobků v Česku v dubnu opět vzrostly

Ceny spotřebitelských výrobků v Česku v dubnu vzrostly o 2,9 procenta ve srovnání s předchozím rokem, což představuje zrychlení oproti březnovému dvouprocentnímu nárůstu. Hlavními tahouny inflace byly ceny potravin, alkoholu a pohonných hmot. Vyplývá to z údajů zveřejněných Českým statistickým úřadem (ČSÚ). V porovnání s předchozím měsícem se spotřebitelské ceny v dubnu zvýšily o 0,7 procenta.