Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

BMW slaví. Automobilka má její nejlepší lednový výsledek v prodeji aut

Slovenský auto, moto tuning dobývá svět!
Slovenský auto, moto tuning dobývá svět!
Foto: AMTS

Mnichov - Automobilka BMW v lednu zvýšila prodej meziročně o 3,8 procenta na 169.538 vozů. To představuje nejlepší lednový výsledek v historii podniku. Odbyt nicméně zaostal za konkurenty Mercedes-Benz i Audi.

BMW vyrábí vozy značky BMW, Mini a Rolls-Royce. Loni jí vzrostl odbyt o 4,1 procenta na 2,46 milionu aut. Firma tak zaznamenala už sedmý rekordní rok za sebou.

"Věřím, že tento rekordní měsíc je začátkem dalšího rekordního roku," řekl k lednovým výsledkům člen představenstva BMW Pieter Nota, zodpovědný za prodej.

Prodej značky BMW v lednu vrostl o 3,4 procenta na 148.400 vozů. Konkurent Daimler, se kterým BMW dlouhodobě soupeří o pozici jedničky na trhu luxusních aut, již dříve oznámil, že odbyt jeho značky Mercedes-Benz v lednu vzrostl o 8,4 procenta na 193.414 vozů.

Témata:  BMW automobilový průmysl prodej aut auto

Aktuálně se děje

17. května 2024 15:50

ODS rozhodne o případném vyloučení Novotného ze strany v červnu

Výkonná rada ODS bude v úterý 11. června rozhodovat o osudu starosty pražských Řeporyjí Pavla Novotného, jemuž kvůli některým vyjádřením hrozí vyloučení z vládní strany. Informovala o tom agentura ČTK. Rozhodnutí tak padne až po volbách do Evropského parlamentu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy

Ilustrační foto

Ceny spotřebitelských výrobků v Česku v dubnu opět vzrostly

Ceny spotřebitelských výrobků v Česku v dubnu vzrostly o 2,9 procenta ve srovnání s předchozím rokem, což představuje zrychlení oproti březnovému dvouprocentnímu nárůstu. Hlavními tahouny inflace byly ceny potravin, alkoholu a pohonných hmot. Vyplývá to z údajů zveřejněných Českým statistickým úřadem (ČSÚ). V porovnání s předchozím měsícem se spotřebitelské ceny v dubnu zvýšily o 0,7 procenta.