Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Princ Philip má operaci kyčle za sebou

Princ Philip, vévoda z Edinburghu
Princ Philip, vévoda z Edinburghu
Foto: dailymail.co.uk **dailymail.co.uk**

Londýn - Manžel britské královny Alžběty II. princ Philip se dnes úspěšně podrobil plánované operaci kyčle.

V nemocnici ale ještě patrně zůstane několik dní, oznámil Buckinghamský palác. Šestadevadesátiletý princ se stáhl z veřejného života loni v srpnu.

"Vévoda z Edinburghu podstoupil úspěšnou operaci náhrady kyčle. Je bez potíží a v dobré náladě," uvedl palác. Do londýnské nemocnice krále Edwarda VII. převezli Philipa v úterý.

V poslední době prince hospitalizovali několikrát. Loni v červnu strávil v nemocnici dva dny kvůli infekci. Koncem roku 2011 mu lékaři voperovali cévní implantát.

Témata:  Princ Philip

Aktuálně se děje

18. května 2024 9:06

Zelenskyj nešetří Západ. Zmínil strach z porážky Ruska na Ukrajině

Západ se bojí nejen porážky Ruska, ale i porážky Ukrajiny. Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj to v rozhovoru pro AFP označil za absurdní. Západním spojencům vyčetl například to, že Kyjevu zakázaly používat dodané zbraně k útokům na ruské území. Moskva chce podle Zelenského zaútočit na Charkov, přičemž nemá dost sil k novému útoku na Kyjev. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy

Ilustrační foto

Ceny spotřebitelských výrobků v Česku v dubnu opět vzrostly

Ceny spotřebitelských výrobků v Česku v dubnu vzrostly o 2,9 procenta ve srovnání s předchozím rokem, což představuje zrychlení oproti březnovému dvouprocentnímu nárůstu. Hlavními tahouny inflace byly ceny potravin, alkoholu a pohonných hmot. Vyplývá to z údajů zveřejněných Českým statistickým úřadem (ČSÚ). V porovnání s předchozím měsícem se spotřebitelské ceny v dubnu zvýšily o 0,7 procenta.