Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Vodafone kupuje UPC, ovládne českou kabelovou televizi

Vodafone
Vodafone
Foto: Adam Mráček / INCORP images

Londýn - Britská telekomunikační společnost Vodafone Group se dohodla na převzetí aktivit poskytovatele kabelové televize a širokopásmových služeb Liberty Global v České republice, Německu, Maďarsku a Rumunsku. Firma dnes oznámila, že transakce v hodnotě 18,4 miliardy eur (471 miliard Kč) zahrnuje mimo jiné největší českou kabelovou společnost UPC.

Dohoda je jednou z největších akvizic v historii společnosti Vodafone. Ta je druhým největším mobilním operátorem na světě a působí také v České republice.

Součástí dohody jsou rovněž aktivity UPC v Maďarsku a Rumunsku a německá společnost Unitymedia. Dohodu ale pravděpodobně čeká zdlouhavé schvalování ze strany regulačních orgánů, uvedla agentura Reuters. Vodafone očekává, že transakce bude dokončena zhruba v polovině příštího roku.

UPC dnes oznámila, že v prvním čtvrtletí meziročně zvýšila počet zákazníků v České republice o téměř dvě procenta na 617.500. Vodafone ČR v loňském roce zvýšil počet zákazníků o pět procent na 3,78 milionu.

Témata:  Vodafone UPC

Aktuálně se děje

16. května 2024 8:46

Fico je po operaci stabilizovaný, tvrdí úřady. Bojuje o život, píší média

Slovenský premiér Robert Fico je středečním atentátu nadále hospitalizován v nemocnici v v Banské Bystrici. Informace o jeho zdravotním stavu se ale rozcházejí. Televize Markíza dnes ráno uvedla, že je po několikahodinové operaci stále v ohrožení života. Podle prohlášení místopředsedy vlády Tomáše Taraby a státního tajemníka Filipa Kuffy je ale Ficův stav stabilizovaný.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy

Ilustrační foto

Ceny spotřebitelských výrobků v Česku v dubnu opět vzrostly

Ceny spotřebitelských výrobků v Česku v dubnu vzrostly o 2,9 procenta ve srovnání s předchozím rokem, což představuje zrychlení oproti březnovému dvouprocentnímu nárůstu. Hlavními tahouny inflace byly ceny potravin, alkoholu a pohonných hmot. Vyplývá to z údajů zveřejněných Českým statistickým úřadem (ČSÚ). V porovnání s předchozím měsícem se spotřebitelské ceny v dubnu zvýšily o 0,7 procenta.