Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Boeing v zakázkách porazil překonal rivala Airbus

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: www.boeing.com

Chicago - Americký výrobce letadel Boeing získal v prvním pololetí zakázky na 460 letadel. Boeing překonal svého evropského konkurenta Airbus o více než dvojnásobek.

Boeing v pololetí překonal Airbus také v počtu letadel dodaných zákazníkům. Dodávky totiž meziročně zvýšil zhruba o sedm procent na 378 strojů. Airbus minulý týden ohlásil zhruba jednoprocentní pokles dodávek na 303 strojů.

Boeing nyní podle agentury Reuters registruje zlepšení přílivu nových zakázek. Loni v objednávkách za rivalem Airbus zaostal, a to již pátým rokem. V dodávkách zákazníkům však evropského konkurenta již šestým rokem předčil, takže si udržel pozici největšího výrobce letadel na světě.

V celém letošním roce Boeing počítá s dodáním 810 až 815 letounů, zatímco Airbus předpokládá, že dodá zákazníkům kolem 800 letounů. Loni dosáhly dodávky Boeingu 763 letounů, a stanovily tak nový roční rekord pro celý letecký průmysl.

Témata:  Boeing Airbus

Aktuálně se děje

10. května 2024 8:44

Německo zvažuje proti Izraeli stejné kroky jako USA

Německý ministr obrany Boris Pistorius uvedl, že Berlín zvažuje podobné kroky jako Spojené státy, které pohrozily zastavením dodávek zbraní Izraeli, pokud by izraelské jednotky začaly s rozsáhlou operací ve městě Rafah na jihu palestinského Pásma Gazy.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy