Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Velké slevy letos nečekejme. Na Vánoce bude akcí méně

Slevy, ilustrační fotografie
Slevy, ilustrační fotografie
Foto: Adam Mráček / INCORP images

Praha - Do konce léta zbývá ještě měsíc, e-shopy už ovšem vyhlížejí Vánoce. Podle analýzy bude v letošní předvánoční sezoně méně slev než v předešlých letech. I v povánočních výprodejích by se průměrná výše slevy měla snížit.

Vyplývá to z analýzy společnosti Shoptet, na jejíž platformě běží v ČR 14.000 e-shopů. "Rekordně nízká nezaměstnanost a růst platů jsou jistou motivací zkusit prodat zboží za menší slevu. Češi aktuálně žijí v blahobytu jako nikdy dříve, přičemž mnoho lidí si může dovolit utrácet více. To v praxi znamená, že z této situace budou chtít obchodníci vytěžit," uvedl ředitel Shoptetu Miroslav Uďan.

Většina e-shopů nyní finišuje přípravy na Vánoce. Alza.cz připravuje lokality na závoz zboží či nabírá brigádníky. "Připravujeme se ale i na zátěžové situace - například interním nácvikem krizových scénářů. Ty uměle interně simulujeme a v rámci praktického cvičení pak hledáme vhodné postupy, jak krizové situace vyřešit co nejefektivněji," uvedla mluvčí Patricie Šedivá.

Kasa.cz počítá v závěru roku se zvýšeným zájmem zákazníků v porovnání s minulými Vánocemi. "Nabíráme postupně nové lidi. Vánocemi navíc jejich práce nekončí, brigádníky potřebujeme asi až do poloviny ledna. Motivací je dobré finanční ohodnocení, které je dáno i tím, že je na trhu relativní nedostatek pracovních sil," dodala mluvčí e-shopu Andrea Čižmářová.

Ve skladech prodejen Euronics tak poslední dva měsíce před Vánocemi posílí pracovníky i administrativní pracovníci z centrály. "Ačkoliv nabízíme dobrou hodinovou mzdu, volných pracovníků je málo. Pracovních nabídek je totiž na trhu obrovské množství," dodala mluvčí Lenka Mastešová.

Témata:  Vánoce slevy e-shopy

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

27. dubna 2024 0:35

Španělsko dodá Ukrajině rakety Patriot

Španělsko pošle na Ukrajinu rakety Patriot. Na videokonferenci mezinárodní Kontaktní skupiny pro podporu Ukrajiny to dnes oznámila španělská ministryně obrany Margarita Roblesová. Informoval španělsky list El País v reakci na tlak spojenců z EU a NATO.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy