Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Ruský soud poslal do vazby čtrnáctiletého školáka kvůli bombovému útoku

Rusko
Rusko
Foto: Pixabay

Moskevský soud dnes uvalil vazbu na čtrnáctiletého žáka, který je podezřelý ze zhotovení bomby a ze zapletení do bombového útoku v pobočce ruské tajné služby v Archangelsku. Oznámila to ruská média. Vzhledem k nezletilosti školáka jeho jméno nebylo oznámeno a soud jednal za zavřenými dveřmi, tedy s vyloučením veřejnosti.

Podle vyšetřovatelů byl dotyčný žák ve styku se sedmnáctiletým studentem, který 31. října způsobil výbuch v sídle pobočky ruské tajné služby FSB v centru Archangelska; oba spolu hovořili jen pár minut před výbuchem.

V žákově bytě v Moskvě se při prohlídce našlo podomácku zhotovené výbušné zařízení. Žák byl zatčen a čelí obviněním z nezákonného držení trhavin a z nezákonné výroby výbušných zařízení, napsal list Kommersant na svém webu.

Při výbuchu v pobočce FSB v Archangelsku zahynul sedmnáctiletý mladík, který do budovy přinesl výbušné zařízení. Exploze zranila tři pracovníky FSB, která je nástupkyní sovětské tajné policie KGB.

Podle úřadů byl útočník v Archangelsku "osamělým vlkem", ale vyšetřování je dovedlo k internetovému fóru anarchistické skupiny, kde před útokem zveřejnil varování.

Témata:  Rusko věznice soudy

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 8:45

Ukrajina má právo útočit na cíle v Rusku, prohlásil Stoltenberg

Generální tajemník NATO Jens Stoltenberg prohlásil po zasedání Rady NATO-Ukrajina v Bruselu, že Ukrajina má v rámci sebeobrany právo útočit na legitimní vojenské cíle i mimo své území.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy