Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Nabídka, která nemá obdoby. Banka nabízí lidem speciální úroky, má to ale podmínku

Lidé
Lidé
Foto: Pixabay

Mladá ukrajinská banka Monobank chce, aby její klientela nejen bohatla, ale také byla zdravější. Přišla proto se speciální nabídkou úročení vkladů ve výši až 21 procent pro zákazníky, kteří ujdou denně 10.000 kroků, píše list The Guardian.

Monobank je digitální bankou, která poskytuje služby prostřednictvím mobilní aplikace. Novinka funguje tak, že klient si do chytrého telefonu stáhne příslušnou zdravotní aplikaci, která monitoruje jeho fyzickou aktivitu. Banka si stahuje data každý den a těm, kdo ujdou 10.000 kroků, úročí jejich úspory 21 procenty. Komu se tři dny po sobě nepodaří cíl splnit, sníží sazbu na 11 procent. Celkem se bance za více než rok činnosti podařilo získat přes půl milionu klientů, speciální sazbu využívá asi 1500 klientů.

"Pokud naše sportovní vkladové účty motivují lidi k většímu výkonu, je to dobrá věc pro naše majitele účtů i pro Monobank," komentuje novinku vedení společnosti.

V úmrtnosti na kardiovaskulární onemocnění patří Ukrajině ve světě druhé místo počtem téměř 396 úmrtí na 100.000 obyvatel. Podle prognózy bude v roce 2030 obézních 50 procent mužů.

V počátcích se na trhu objevily nástroje, které klientům umožnily splnit fyzickou aktivitu, aniž by se o to přičinili. Někteří ušli 10.000 kroků dřív, než je v lidských možnostech. Hříšníkům banka stáhla úrokovou sazbu na minimum.

Témata:  Ukrajina lidé

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy