Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

IBM plánuje propustit 2000 zaměstnanců

Práce v kanceláři
Práce v kanceláři
Foto: Freeimages.com

Společnost International Business Machines (IBM) plánuje v nejbližší době propustit v rámci plánované reorganizace svého podnikání 2000 zaměstnanců.

To představuje méně než procento z celkové pracovní síly. Uvedla to agentura Bloomberg.

IBM potvrdila, že firmu bude muset opustit "malé procento zaměstnanců", jejichž výkon není "na konkurenční úrovni". Podle svého prohlášení pokračuje v přesunech ve svém týmu tak, aby byl v souladu s jejím zaměřením na vyspělé segmenty technologického trhu, a najímá zaměstnance pro nové, důležité oblasti.

IBM měla na konci loňského roku 350.600 zaměstnanců. Firma v roce 2016 začala propouštět zaměstnance v USA v rámci nové strategie, která počítala s přesunem ke cloudovým službám a umělé inteligenci. Další propouštění se uskutečnilo v roce 2017.

IBM roky zaostává za celým technologickým sektorem. V roce 2018 se jí podařilo ukončit pokles tržeb, který trval šest let, když tržby firmy stouply o jedno procento.

Témata:  IBM propouštění zaměstnanci

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 13:46

Černochová vymění šéfa Vojenského zpravodajství. Bude jím Bartovský

Vláda ve středu na návrh ministryně obrany Jany Černochové (ODS) odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Bartovského ředitelem Vojenského zpravodajství (VZ). Po úterním projednání na plénu sněmovního obranného výboru tak byly splněny zákonné podmínky pro jeho jmenování.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy