Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Závady na autech Toyota, do servisů musí více jak 3 miliony aut

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: www.autoroad.cz

Tokio - Toyota Motor kvůli dvěma závadám svolá po celém světě do servisů 3,37 milionu osobních aut. Japonská firma zároveň uklidňuje, že nikdo z řidičů nebyl v souvislosti s problémy zraněn.

Firma v úterý večer oznámila, že svolá 1,43 milionu hybridních vozů Prius a Lexus CT200h, u kterých může být problém s nafukovačem airbagu. Příčinou je možná prasklina ve sváru, která by mohla vést jen k částečnému rozvinutí airbagu.

Mluvčí automobilky Victor Vanov řekl, že nafukovače airbagů, kterých se aktuální svolávací akce týká, nepocházejí od japonské společnosti Takata. Problémy s nafukovači airbagů od tohoto dodavatele přerostly v dosud největší svolávací akci v oblasti bezpečnosti automobilů v historii; týká se téměř 70 milionů nafukovačů v autech různých výrobců.

Dnes Toyota sdělila, že svolá k opravě 2,87 milionu vozů Prius, Auris a Corolla kvůli možné závadě v řízení emisí, která by mohla vést až k úniku paliva. Některé vozy Prius mají obě závady.

Témata:  Toyota automobilový průmysl

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy