Volby 2016

Ilustrační foto

Nové senátní volby se na Mostecku budou konat na konci ledna

Domov

Praha/Most - Opakované senátní volby na Mostecku se budou konat na konci ledna. Prezident Miloš Zeman dnes jejich termín stanovil na pátek 27. a sobotu 28. ledna. Účast v nich už dříve potvrdili lékařka Alena Dernerová a hokejista Jiří Šlégr, kteří se utkali ve druhém kole.

Jan Mládek /ČSSD/ ministr průmyslu a obchodu

Mládek ani filozof Bělohradský se do Senátu nedostali

Domov

Praha - Ministr průmyslu a obchodu Mládek (ČSSD) neuspěl v senátních volbách na Táborsku. Porazil ho učitel Jaroslav Větrovský (za ANO), kterému odevzdalo hlas 59,83 procenta voličů. Do Senátu také zamíří Jiří Růžička (za TOP 09), ředitel Gymnázia Jana Keplera.

Petr Fiala na 26. kongresu ODS

ODS je hlavní pravicovou silou, volby to potvrdily, myslí si Fiala

Domov

Praha - Za vítězstvím KDU-ČSL v letošních senátních volbách je hlavně úspěch samotných kandidátů, míní předseda strany Pavel Bělobrádek. Senátní volby podle šéfa občanských demokratů Petra Fialy potvrdily, že ODS zůstává hlavní pravicovou silou v zemi.

Senát Parlamentu ČR

Novými senátory se stali Czernin a Cienciala

Domov

Praha - Novým senátorem za volební obvod 37 - Jičín se stal Tomáš Czernin (54), člen TOP 09. Před šesti lety skončil ve stejném volebním obvodu na třetím místě. V horní komoře také nově zasedne Jiří Cienciala (66), nestraník za Občané spolu - Nezávislí).

Marek Ženíšek, místopředseda strany a poslaneckého klubu /TOP 09/

Problém v TOP 09: Ženíšek varuje před ukvapeností, blíží se konec Kalouska?

Domov

Praha - TOP 09 nesmí po volbách vycházet z dojmů a hledat rychlá řešení, ale měla by počkat na podrobnou analýzu, řekl dnes ČTK její první místopředseda Marek Ženíšek. Strana podle něj musí přijít s tématy, která ve společnosti rezonují, lépe cílit svou kampaň a případně otevřít kandidátky novým osobnostem včetně nestraníků.

Senát ČR

Boj o Senát se přesouvá do druhého kola. TOP 09 má dohodu s ODS

Domov

Praha - Neúspěšní kandidáti, kteří se ucházeli v Praze o posty senátorů, začali postupně podporovat do druhého kola volby spolustraníky, koaliční partnery a rovněž ideově blízké konkurenty. Předseda TOP 09 Miroslav Kalousek podpoří ve druhém kole senátních voleb na Táborsku ministra průmyslu Jana Mládka (ČSSD) proti kandidátovi hnutí ANO Jaroslavu Větrovskému.

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy