Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kalousek zuří: Sobotkovi úředníci dostali tučné odměny. Jde o miliony

Miroslav Kalousek /TOP 09/ v OVM
Miroslav Kalousek /TOP 09/ v OVM
Foto: Reprofoto ČT

Praha - Ministerští úředníci vlády Bohuslava Sobotky dostali za první pololetí letošního roku rekordní odměny přes 280 milionů korun. To je o necelých dvacet milionů víc než za pololetí předcházející, což se nelíbí šéfovi TOP 09 Miroslavu Kalouskovi.

Český rozhlas upozorňuje, že průměrná odměna za pololetí v jednom resortu je často mezi dvaceti a třiceti tisíci korunami. Na ministerstvu dopravy to ale bylo přes pětapadesát tisíc.

"Šéf resortu Dan Ťok za hnutí ANO argumentuje mimořádným pracovním nasazením svých podřízených. Úřad ale čelí kritice za to, že nestihne připravit tendr na vybírání mýta v Česku," vysvětlil Rozhlas.

Na ministerstvu financí je průměrná odměna necelých dvacet čtyři tisíc. "Ministerstvo vlastně předložilo už 67 zákonů, nejvíce ze všech rezortů. Děláme věci, které tady nikdo nikdy nedělal. Jako daňovou Kobru, kontrolní hlášení, EET, zákon o prokazování majetku," uvedl ministr Andrej Babiš z hnutí ANO.

Mluvčí vlády Martin Ayrer uvedl, že zaměstnanci dostali dohromady zhruba 18 milionů. "Nejvyšší odměny se v prvním pololetí pohybovaly v rozmezí 79 až 72 tisíc korun," přibližuje pro Rozhlas Ayrer.

To se ale nelíbí šéfovi opoziční TOP 09 a Miroslavu Kalouskovi. Ten tvrdí, že není práce vlády v prvním pololetí letoška lepší než o půl roku dřív. "Na druhou stranu, socialistu poznáte podle toho, že rozdává stále víc a víc do té doby, než mu dojdou ty cizí peníze, z kterých rozdává," kritizuje Kalousek.

Témata:  Miroslav Kalousek vláda Bohuslav Sobotka

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:02

Rusko zabilo Alexeje Navalného. Putin je nelegitimní prezident, oznámila Rada Evropy

Parlamentní shromáždění Rady Evropy (PACE) jednomyslně přijalo rezoluci, v níž viní ruský stát ze smrti opozičního politika Alexeje Navalného ve vězení a znovu vyjadřuje své přesvědčení, že Vladimir Putin je nelegitimním prezidentem.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy