Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Vražda mačetou a bombový útok během jednoho víkendu? Problém je v západní společnosti, volá Macek

Miroslav Macek
Miroslav Macek
Foto: Česká televize

Praha - V Německu se během víkendu odehrály dva útoky, za nimiž stojí žadatelé o azyl. Ten první útočil mačetou, druhý bombou, podle komentátora a spoluzakladatele ODS Miroslava Macka je ale problém v západní společnosti.

"Jednadvacetiletý zaměstnanec turecké restaurace v centru německého Reutlingenu se dostal do sporu s kolegyní. Po hádce na ženu zaútočil 80centimetrovým kuchyňským nožem a způsobil jí smrtelná zranění. Než ho zadržela policie, zranil ještě další ženu a muže. Napadení se podle svědků odehrálo poblíž autobusového nádraží kolem půl páté večer. Policie útočníka zadržela jen několik minut po činu. Zjistila, že se jedná o syrského žadatele o azyl. Útočník podle policistů jednal sám a další nebezpečí proto nehrozí. „Proběhl restaurací a mával přitom nožem nad hlavou," uvedl další zaměstnanec restaurace, dvacetiletý Mohamed Alhelo, který útočníka popsal jako „přátelského týpka", který přišel do Německa ze Sýrie asi před rokem a půl. Zavražděnou ženou je prý Polka, která v podniku umývala nádobí a do níž se syrský běženec zamiloval. Zatčený je policii z minulosti znám. „Už dříve byl zapleten do incidentu, při kterém bylo zraněno několik lidí," dodal policejní mluvčí. Neměl však žádné přesnější informace o tom, kdy muž přijel do Německa, ani o předchozím incidentu," připomněl Macek včerejší událost.

"Další Syřan (a neúspěšný žadatel o asyl) se odpálil v Ansbachu, kde chtěl způsobit větší ztráty na životech na hudebním festivalu, kam jej naštěstí nepustili," nastínil druhý případ a dodal: "Nějak se nám ti psychicky labilní, frustrovaní mladíci, kteří nemají nic společného s islámem, začínají množit...a bezzubá neschopnost přebyrokratizované a pseudohumánní západní společnosti vychází z přidružených okolností stále více a více najevo."

"V Mnichově zasahovalo na 2300 policistů. Kromě bavorských se zapojily i speciální jednotky z Bádenska-Württemberska, Hesenska a Rakouska. Otto Skorzeny se musel obracet v hrobě..." pokračuje ve svých glosách komentátor.

"Ředitel organizace Člověk v tísni Šimon Pánek: Integrace muslimů se v křesťanském světě „v zásadě podařila", případné útoky páchají osamělí jednotlivci," píše na svém webu VIditelný Macek.

"Každý, kdo jezdí po českých dálnicích určitě chápe, že si úředníci ministerstva dopravy za svoji skvělou práci milionové odměny plně zaslouží. A to nemluvím o famózním výkonu s tendrem na výběr mýta..." glosuje komentátor.

Témata:  Miroslav Macek

Aktuálně se děje

17. dubna 2024 11:24

Ulici už má. Teď po Putinovi v Rusku pojmenují čtvrť

Podle ruských médií se radnice v Grozném rozhodla pojmenovat čtvrť po ruském prezidentovi Vladimiru Putinovi. Tato čtvrť není úplně nová - vytvoří se oddělením a přejmenováním části stávající čtvrti, která je v současnosti nazývána po Šejchu Mansúrovi.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy

Andrej Babiš

Babiš sepsul migrační pakt EU. Fialu a Rakušana obvinil ze zrady na Česku

Expremiér Andrej Babiš (ANO) označil unijní migrační pakt na čtvrteční mimořádné schůzi za největší zradu v novodobých českých dějinách, ze které obvinil premiéra Petra Fialu (ODS) a ministra vnitra Víta Rakušana (STAN). Dohoda podle Babiše obsahuje skryté uprchlické kvóty a zavazuje země k přijímání migrantů z afrických či blízkovýchodních zemí.