reklama

Klaus na sociální síti napsal, že nechce dávat nějaký status o školství nebo o víkendové pohodě z Krkonoš. "V sousední zemi se vraždí, v sousední zemi už nemůžete jet vlakem. Dnes byly v Mnichově zavřeny všechny bary a restaurace. Preventivně. Všichni mají být doma a třást se strachy," uvedl.

Následně se ptá: Tohle je svět jaký chcete pro sebe a své děti? "Nevidím jinou cestu než vypadnout z Evropské unie a tvrdě kontrolovat vlastní hranice. I za cenu, že o třetinu zchudneme," dodal Klaus.

To ale podle něj "pochopitelně nepůjde s touto probruselskou vládou, která v klidu akceptovala mj. přerozdělování běženců a všechny ostatní nesmysly nebezpečných šílenců, co vedou EU."

Za svá slova se dočkal řady souhlasných komentářů. "Každý soudný člověk věděl, že Evropská unie pro nás nepřinese tolik pozitiv, jako negativ. Poslední dobou je zcela zřejmé, že vůbec nefunguje a lidé sedící v parlamentu netuší, o jakých zákonech rozhodují. Jsou to jen darmozrouti, kteří se za naše blaho rozhodně nestaví. Ano, jistě některé oblasti zchudnou, ale budeme svými pány. Třeba zase začneme pěstovat cukrovou řepu nebo chovat prasata a nepustime sem levné vepřové bůh ví odkud. Jsem jednoznačně za naši samostatnost. Jako Švýcarsko," uvedl jeden z diskutujících.

"Děkuji Vám pane Klausi za Vaše názory. Kdyby ODS přitvrdila a mluvila jedním dechem jako Vy, tak má vyhráno. Okamura je příliš magorovitý, není koho volit. Kdyby tak šlo Evropu do vánoc rozpustit a do velikonoc vybudovat novou, mužnější s volenými zástupci. Ano, u nás muslimové nejsou, ale jsou v Německu. Mě je té země líto, mám Německo moc ráda. A už teď se mi stýská po té Evropě, jakou jsem znala zamlada. Ráda budu o třetinu chudší, když si budu moci do své domoviny vybrat lidi, kterým pomohu dle své vůle. A zdegenerovaní muslimové to nebudou. Nechci na ně ani popatřit. A nestydím se za to. Miluj bližního svého, jako sebe samého. Ale ne víc !! Ne víc, než sebe samého. Evropa by kromě jiného měla zajistit obrovskou mediální masáž, schazovat letáky, internet, aby se v Africe a arabských zemích dozvěděli pravdu, totiž, že se v Evropě musí tvrdě pracovat, min. 8 hodin denně, žena i muž pracují naplno, aby zajistili dvě děti. Ženám je třeba se dvořit a přemlouvat je, aby byli svolné. Není možné si ji jen tak vzít, když jde kolem mě polonahá. Že kdo nedodržuje předpisy je potrestán. A že existují dokonce nezákonné předpisy, jako že netrháme květiny v parku, nelámeme větve ze stromů, nekáálíme v metru, na hymnu stojíme vzpřímeně, odpadky do košů," dodala další diskutující.

"Velký souhlas a už abychom byly pryč. Jestli je ostatním jedno, co se venku děje a nevadí jim bát se o vlastní život ve vlastní zemi... Mně určitě ne. Je to otevřená válka a všichni, co nad tím zavírají oči, by se měli zamyslet, jestli si tím zachrání život. Já takový život nechci ani pro sebe, ani pro lidi, které mám ráda...." podotkla další uživatelka facebooku.