Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Dražba ukončena. Krejčířovu vilu za 17,2 milionu nikdo nekoupil

Krejčířova černošická
Krejčířova černošická "malá" vila
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Praha - Dnes se měla uskutečnit dražba menší vily uprchlého českého podnikatele Radovana Krejčíře, vyvolávací cena byla 17,2 milionu korun. Zájemce se nenašel.

"Dražební jednání se sice uskutečnilo, ale bylo ukončeno. Další vývoj bude takový, že exekutor nařídí novou dražbu, kde stanoví nižší cenu," řekl mluvčí Exekutorské komory David Sahula.

Předmětem dražby byla vila v Karlštejnské ulici se zastavěnou plochou 252 metrů čtverečních. Vila byla postavena ve 30. letech 20. století. Podle znaleckého posudku byla postavena jako rodinné sídlo. Soudní odhadce stanovil cenu dvoupatrového domu na 25,8 milionu korun, vyvolávací cena byla dvoutřetinová. Nová vyvolávací cena bude podle Sahuly poloviční ze stanovené ceny, tedy 12,9 milionu korun.

Kdy se opětovná dražba uskuteční, spekulovat nechtěl. "Krejčířovi zástupci se totiž odvolávají proti všemu, takže se to prodlužuje. Jejich chování hraničí s obstrukcemi," uvedl Sahula.

Exekutoři chtějí vydražit také větší Krejčířovu vilu, která je od té první jen několik stovek metrů a jejíž hodnotu znalci odhadují zhruba na 400 milionů korun. Stavba je známá tím, že odtud v roce 2005 Krejčíř při domovní prohlídce utekl policistům.

V JAR Krejčíř čelí řadě obvinění. Dostal 35 let vězení za únos a mučení Bhekiho Lukheleho. V Česku byl mezitím odsouzen 15 rokům vězení za více než půlmiliardový daňový únik, snahu o vytunelování státního podniku Čepro, přípravu vraždy celníka a další delikty.

Témata:  Radovan Krejčíř dražby

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy