Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Sluníčkáři jsou zločinci, ohrožují Česko. Ovčáček to řekl naplno a bez cenzury

Jiří Ovčáček
Jiří Ovčáček
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Hradní mluvčí Jiří Ovčáček tvrdí, že lidé, kteří vítají uprchlíky, takzvaní "sluníčkáři", se dopouštějí zločinného jednání. Podle něj ohrožují občany České republiky.

Na facebookovém profilu Jiřího Ovčáčka je rušno. Hradní mluvčí se v posledních dnech aktivně vyjadřoval k řadě útoků v Německu a nebral si servítky. "Tisk v Říši již vyzývá obyvatelstvo k rozvážnému klidu!" uvedl například k páteční střelbě v Mnichově, po níž úřady vyzvaly obyvatele ke klidnému jednání.

Nechybí ani klasická kritika České televize. "Nejděsivější jsou žvásty relativizující teror v Německu, které vysílá ČST Praha," zhodnotil její vysílání Ovčáček.

Podotkl také, že ministerstvo vnitra v aktuální zprávě o extremismu uvádí, že migrační krize odezněla. "Raději bez komentáře," dodal hradní mluvčí.

Zaútočil také opět na think tank Evropské hodnoty, který mimo jiné bojuje proti ruské dezinformační kampani. "Ministerstvo vedené ČSSD financuje z peněz občanů České republiky svazácký spolek Evropské hodnoty, jehož jedinou faktickou činností je útočit na prezidenta republiky," podotkl Ovčáček.

Připomněl také, že prezident Miloš Zeman už loni v listopadu varoval, že se nebezpečí blíží k našim hranicím. "Upozornil na spojení migrační vlny s terorismem. Pan premiér reagoval prohlášením, že nebezpečí představují teroristé, ne uprchlíci," píše Ovčáček.

Uznal také, že některé věci je třeba říci zcela jasně a bez vytáček: "Ti, kteří vykřikuji "Refugees Welcome", ti, kteří připouštějí "dobrovolné" přijímání muslimských migrantů, uprchlíků, se dopouštějí zločinného jednání, kterým ohrožují životy občanů České republiky. Tito lidé představují přímé ohrožení národní bezpečnosti," napsal Ovčáček.

"Pan prezident se už opakovaně jednoznačně vyslovil proti přijímání muslimských migrantů. Přišel čas, kdy každý vrcholový politik musí zaujmout jasné stanovisko. Bez vytáček a slizkého vymlouvání. Žádejme po nich jasnou odpověd ano nebo ne!" dodal.

Témata:  Jiří Ovčáček uprchlíci Miloš Zeman

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 21:41

Hamás ukázal rukojmího na videu. Zmocnil se ho na festivalu

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy