Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Mladík skákal do přehrady Hracholusky. Netrefil se do vody a na místě zemřel

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Lukáš Urban, EuroZprávy.cz

Plzeň - Letní radovánky na přehradě Hracholusky za Plzní dnes skončily tragicky pro mladého muže. Skočil z 15 metrů a dopadl na skálu. Na místě zemřel.

Na místě neštěstí poblíž obce Úlice na severu Plzeňska zasahoval vrtulník, hasiči i vodní záchranáři. "Skočil špatně na skálu a utrpěl vážné poranění hlavy neslučitelná se životem," uvedla mluvčí krajské záchranky Lenka Ptáčková.

Podle Václava Ondry z vodní záchranné služby, která byla na místě první, skákal 25letý muž asi z 15 metrů ze skály. Kamarádi ho prý přesvědčovali, aby do vody neskákal.

Záchranáři zasahovali také v Chotíkově u Plzně, kde se topil muž (76) v bazénu u rodinného domu. "Resuscitovali ho a ve vážném stavu převezli na emergency plzeňské fakultní nemocnice," dodala Ptáčková.

Témata:  úmrtí přehrady koupání záchranáři

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy