Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kruliš se stal lídrem SPO ve Zlínském kraji

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Lukáš Henzl, EuroZprávy.cz

Zlín - Vladimír Kruliš (34) z kanceláře prezidenta je lídrem Strany práv občanů pro volby do krajského zastupitelstva ve Zlínském kraji.

Na druhém místě kandidátky bude hejtmanův náměstek Lubomír Nečas. Trojkou je archeolog Luděk Galuška.

Kruliš pracuje jako zástupce ředitele odboru protokolu kanceláře prezidenta republiky, v minulosti byl také místopředsedou SPO. Kandidovat bude i místopředseda strany a poradce prezidenta Martin Nejedlý, v první desítce však podle Nečase nebude.

Senátor František Čuba, který byl krajským radním a nedávno na tuto pozici rezignoval, kandidovat nebude, stranu však podporuje. Na posledním místě kandidátky bude nyní krajský předseda strany Vratislav Mynář.

SPO v posledních krajských volbách ještě pod názvem Strana práv občanů - zemanovci skončila se ziskem 7,21 procenta hlasů šestá. V pětačtyřicetičlenném zastupitelstvu má čtyři křesla. Vytvořila koalici s ČSSD a komunisty a obsadila dvě místa v radě. Dvě má i KSČM, pět ČSSD.

SPO zveřejnila svého lídra jako poslední ze subjektů, které jsou nyní v krajském zastupitelstvu. Lídrem ČSSD je krajský radní Petr Navrátil. Komunisty povede stejně jako před čtyřmi lety hejtmanův náměstek Ivan Mařák. Lídrem STAN je zlínský primátor Miroslav Adámek, TOP 09 povede krajský předseda Vlastislav Navrátil. Lidovci zvolili lídrem senátora a starostu Vsetína Jiřího Čunka, ANO poslankyni Margitu Balaštíkovou. ODS vsadila na starostu Vlčnova Jana Pijáčka.

Kandidátku zelených a pirátů vede vsetínský zastupitel Michal Berg. Společnou kandidátku Strany soukromníků a Strany svobodných občanů povede majitel loterijní společnosti Synot a senátor Ivo Valenta.

Témata:  Strana práv občanů Vladimír Kruliš Zlínský kraj

Aktuálně se děje

21. dubna 2024 20:08

Policie v Plzni evakuovala dům kvůli nálezu munice. Zajistí ji pyrotechnik

Policie zasahuje v neděli večer u nálezu nebezpečné munice v Plzni. Do domu byl přivolán pyrotechnik, proběhla evakuace. Kromě strážců zákona pomáhají u zásahu také hasiči. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy