Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Starší muž, který se topil v lomu na Olomoucku, zemřel v nemocnici

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Olomouc - V Olomouckém kraji zemřel již druhý muž, kterému se stalo osudným plavání v přírodních nádržích.

Je jím zhruba padesátiletý muž, který se topil v pondělí večer v zatopeném lomu v Nové Vsi blízko Litovle.

Tonoucímu muži poskytli v lomu v Nové Vsi první pomoc dva muži, kterým se ho podařilo dostat ke břehu. "Ve spolupráci s dispečerem zdravotnického operační střediska zahájili asistovanou telefonickou resuscitaci, v ní nepřetržitě oba muži pokračovali do příletu lékařské pomoci," řekl ČTK mluvčí záchranné služby Zdeněk Hošák. Záchranáři na místo přiletěli vrtulníkem, po několika minutách se jim podařilo obnovit životní funkce.

V kritickém stavu zraněného muže přepravili do Fakultní nemocnice v Olomouci. "Muž byl převezen v kritickém stavu a přes veškerou snahu našich specialistů večer zemřel," řekl dnes mluvčí nemocnice Egon Havrlant.

Poslední podobná tragédie se stala 11. července v pískovně u Tovačova na Přerovsku. Tonoucího muže  (29) vytáhli z pětimetrové hloubky dva svědci a doplavali s ním na břeh. Na místo přiletěl vrtulník záchranářů, muž ale při transportu zemřel.

Témata:  utonutí Olomoucký kraj nemocnice

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy