Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Na to nemáme slov... Pražští muslimové odsoudili vraždu ve Francii

Muslimové
Muslimové
Foto: Pixabay

Praha - Islámská nadace v Praze odsoudila úterní vraždu katolického kněze v kostele v severní Francii, ke které se přihlásil Islámský stát.

Do kostela v Saint-Étienne du Rouvray v úterý vtrhli dva muži ozbrojení noži, zavraždili kněze. "Nenacházíme slov, kterými bychom mohli co nejdůrazněji odsoudit tak hanebný čin příčící se všem zákonům pozemským i duchovním," uvedla nadace. Projevila také soustrast rodině zavražděného kněze a katolické církvi.

Útočníci, kteří měli u sebe falešné výbušniny, knězi podřízli hrdlo a zranili další čtyři rukojmí, z toho jednoho vážně. Muž je ale mimo ohrožení života. Poté vyšli před kostel se dvěma jeptiškami a jednou farnicí a křičeli Alláhu akbar. Francouzská policie oba ozbrojence zastřelila.

Identifikovaný útočník se jmenoval Adel Kermiche a bylo mu 19 let. Muž dvakrát použil falešné doklady, aby obelstil policii a dostal se do Sýrie. Po druhém pokusu o odjezd do Sýrie úřady Kermiche, zadrženého v Turecku, poslaly na deset měsíců do vazby, kde byl až do letošního března.

Témata:  muslimové teroristický útok na kostel ve Francii

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 19:16

Zaměstnanci UNRWA tvrdí, že je izraelská armáda po zadržení mučila

Zaměstnanci Agentury OSN pro palestinské uprchlíky (UNRWA), které zadrželi izraelské bezpečnostní složky, hovořili o špatném zacházení a mučení v době zadržení. Upozornil na to ve čtvrtek ředitel UNRWA Philippe Lazzarini, uvedl server The Guardian.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy