Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Bárta chce od státu 23 milionů jako odškodné

Vít Bárta
Vít Bárta
Foto: Jan Zýka, EuroZprávy.cz

Praha - Bývalý ministr dopravy a předseda Věcí veřejných Vít Bárta se odvolal proti rozsudku, který zamítl jeho požadavek na odškodné 23 milionů korun za trestní stíhání.

Bártovou žalobou na stát se tak bude muset zabývat ještě pražský městský soud. ČTK to zjistila z justiční databáze Infosoud.

Bártova žaloba souvisí s jeho obviněním z korupce, kterého byl po dvouletém stíhání zproštěn. Bývalý politik chce od státu 20 milionů korun za zásah do osobního a politického života, další tři miliony žádá za nesprávný úřední postup.

Obvodní soud pro Prahu 2 v květnu Bártovy nároky zamítl jako promlčené. Někdejšímu ministrovi přiznal pouze 16.000 korun jako náklady vynaložené na právníka. Bárta už dříve obdržel od ministerstva spravedlnosti omluvu a 335.000 korun na právní zastoupení.

Témata:  Vít Bárta odškodnění

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy