reklama

"Podporou unijních programů se lísá k partnerům v Bruselu a Berlíně, zatímco doma se snaží uchlácholit nedůvěřivé voliče ujištěními o tom, že ČR nezaplaví migranti. Bohuslav Sobotka vyslovil jako jeden z prvních podporu dohodě Angely Merkelové s Tureckem," píše ve svém zpravodaji FS Final Word Novinář.

Dodal, že Tomáš Prouza před měsícem prohlásil, že se dohoda natolik osvědčila, že musíme hledat podobnou spolupráci i se třetími zeměmi v Africe a na Blízkém východě. "Od té doby se toho hodně změnilo kvůli pokusu o převrat v Turecku a téměř každodenním útokům v Evropě," podotkl

Novinář se domnívá, že pokud bude ČSSD pokračovat někde mezi, bude ji to stát hlasy, především v situaci, kdy Andrej Babiš začal ve vztahu k migrantům naplno uplatňovat svého vnitřního Trumpa.

Pro Sobotku je proto prý to riskantní situace. "Pokud se začne výrazněji vymezovat proti uprchlíkům a přestane vycházet vstříc Bruselu v otázkách integrace a centralizované moci, nebude už mít Evropská komise důvod přimhouřit oko nad lumpárnami ČSSD a.s." dodal Best.