Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Celý program přijímaní migrantů je potřeba zastavit, islám je nebezpečný, říká Ovčáček

Jiří Ovčáček
Jiří Ovčáček
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Hradní mluvčí Jiří Ovčáček se svou nenávistí k islámu a migrantům nijak netají. Svědčí o tom i jeho profil na sociální síti Facebook, který i dnes zaplnil řada komentářů na toto téma.

Ovčáček například upozornil na dnešní vydání deníku Právo. "Jak informuje dnešní Právo, ve vládě se vytvořila promigrantská koalice ČSSD a KDU-ČSL, která prosazuje "dobrovolný" dovoz migrantů do ČR," uvedl na sociální síti.

Následně se pozastavil nad zprávou o tom, že v Lotyšsku přestanou bojovat  ruskou informační válkou. "Jímá mnou hrůza z takové zprávy. Je třeba okamžitě a bezodkladně dodat do Lotyšska odborníky z Evropských hodnot a Kremlin Watch. Finance na projekt záchrany může dodat ministerstvo školství vedené ČSSD," uvedl sarkasticky.

Vyjádřil se také k plánu vlády na přijímání syrských uprchlíků. "Hrad je k plánům vlády kritický. Premiér Sobotka a jeho tým začíná metodou ‚jezinky' naplňovat bruselské kvóty na migranty. Pro začátek k nám doveze 80 Syřanů. Kdo takto činí, ponese plnou odpovědnost za důsledky," napsal na Facebooku Ovčáček.

V citaci také podotkl, že islám je spojován s násilím. "Islám není žádné bratrské či přátelské náboženství a je do značné míry spjato s násilím. V úterním vysílání České televize to uvedl ředitel vnějších vztahů Arcibiskupství pražského Milan Badal. Zároveň upozornil, že islám a islamismus si mohou být podobnější než se zdá," sdílel Ovčáček.

Následně prozradil, že jediným řešením je celý program přijímání migrantů vzhledem k bezpečnostní hrozbě okamžitě zastavit. "Jenže to chce odvahu, že. Toto jsou jen klasické slovní úhybné manévry: Chovanec také oznámil, že Česko letos pravděpodobně nestihne přijmout 80 syrských uprchlíků z tureckých táborů, jak se zavázalo. Podle původního plánu vlády měli běženci do ČR přijet ke konci října. „Probíhá tam bezpečnostní sken. V současné době lze predikovat, že nebude dokončen dříve než do konce roku. V letošním roce nelze předvídat, že bychom kohokoli přijímali," konstatoval," napsal Ovčáček i s přiloženou citací.

Témata:  Jiří Ovčáček Islám uprchlíci

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 8:55

Francie omezí kvůli olympiádě lety, povolá vzdušné taxíky

Během slavnostního zahájení olympijských her dne 26. července bude nad regionem Paříže po dobu šesti hodin uzavřena obloha v rámci rozsáhlé bezpečnostní operace. Oznámilo to vedení pařížských letišť, uvedla agentura AP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy