Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

K vraždě na Smíchově nemuselo dojít? Žena měla o útoku říct lékařům...

Zbraně
Zbraně
Foto: Pixabay

Praha - Vyšetřování vraždy ženy na pražském Smíchově pokračuje a na povrch vyplouvají stále nové informace. V úterý jsme vás informovali o emotivním dopisu, který médiím poslal syn zavražděné ženy. Další stěžejní zprávou je fakt, že vražedkyně z Tesca lékařům řekla o svých "choutkách". Oni jí ale nevěřili.

Útočnice z Tesca o svých sadisticko-nekrofilních choutkách řekla lékařům z psychiatrické léčebny, ti ale její slova nebrali příliš vážně. Takové příběhy prý slýchají denně, stejně jako ostraha vězení poslouchá řeči vězňů, že jsou nevinní.

"Měli jsme to jako informaci od té pacientky. My jsme s tím samozřejmě pracovali a pracovali jsme na tom, aby si budovala hranici mezi jejím fantazijním světem a nějakou realizací," potvrdil ředitel Psychiatrické nemocnice Bohnice Martin Hollý.

"Když jsem viděl v televizi vyjádření vedení oddělení i celé nemocnice, můžu si jen myslet o tom, jak mají někteří lidé silný žaludek. Primář odpovědného oddělení se samolibým výrazem ve tváři tvrdil, že je normální a běžné někoho s takovou diagnózou propustit, a to i přesto, že tato osoba podle informací opakovaně uváděla, co několik dní nazpět provedla, za jakým účelem, a sama téměř prosila, aby byla hospitalizována, jinak někoho zabije," rozčiloval se v dopisu syn zavražděné ženy.

Ředitel léčebny ale na dopis reagovat nechtěl. "Mně je to samozřejmě líto a rozumím těm lidem, ale nemám co nového k tomu říct," řekl Hollý.

Michelle S. se o zhmotnění svých zvrácených fantazií pokusila 14 dní před vraždou na Smíchově. Na toaletách v jedné z pražských kaváren napadla jinou ženu a škrtila ji. Lékaři ale tvrdí, že jim policie tuto informaci nepředala. Postup policie nyní prošetřují kontrolní orgány Krajského ředitelství policie. Podle informací TV Nova budou mít výsledky příští týden.

"Měla být zadržena, měla na ni být uvalena vazba, měla být obviněna, jestliže to byla pravda. Ale to je jiný scénář, než k jakému došlo. Pokud je mně známo, tak policistka se o tom, že někoho škrtila, dozvěděla až z médií," uvedl člen kontrolní komise Cyril Höschl.

Témata:  psychiatrie krimi zbraně

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 19:49

Očkování za 50 let zachránilo přes 150 milionů životů, odhadla WHO

Za uplynulé půlstoletí se díky celosvětovému úsilí v oblasti očkování podařilo zachránit alespoň 154 milionů životů, uvedla ve středu Světová zdravotnická organizace (WHO). Experti zmínili, že největší přínos očkování je patrný u malých dětí. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy