reklama

Karlovarští kriminalisté pátrají po zatím neznámém násilníkovi, který se v pátek odpoledne pokusil znásilnit ženu u obce Hřebečná na Karlovarsku. Žena se muži aktivně bránila a kousla ho do prstu. Odpor jí zřejmě pomohl, protože na znásilnění nedošlo. Oběť pokusu o znásilnění si ale dobře všimla, že muž mluvil plynně německy. A odpovídala by tomu ií registrační značka auta, které si žena částečně všimla.

Muž ji přepadl na silnici ve směru od Rýžovny do obce Hřebečná na Karlovarsku. Přijel k ní autem zrovna když stála vedle svého kola na okraji polní cesty. "Muž vystoupil z auta, chytil ženu za ruce a snažil se ji odtáhnout směrem k lesu. Aby nemohla křičet o pomoc, zakrýval jí ústa dlaní," popsala policejní mluvčí Zuzana Týřovská.

Žena toho využila a násilníka kousla do prstu. Ten ji povalil na zem a snažil se ji osahávat. "Vzhledem k tomu, že se domnívala, že jde o německy mluvícího muže, začala na něj němčině křičet, aby jí nechal být. Poté ženu pustil a německy jí řekl, aby nikomu nic o tom, co se stalo, neříkala. Z místa utekl zpět ke svému vozidlu a odjel pravděpodobně ve směru na osadu Rýžovna," uvedla mluvčí.

Žena si útočníka dobře zapamatovala a později ho popsala - policisté sestavili i jeho přibližnou podobu. Jde o bělocha, který mluvil plynule německy, zhruba ve věku 25 až 30 let. Byl vysoký přibližně 175 cm a měl robustní postavu. Na hlavě měl muž pravděpodobně obarvené blond vlasy žluté barvy, střižené na ježka, sčesané dozadu a po stranách vyholené.

V levém uchu měl muž náušnici ve tvaru klacku o délce cca 5 – 10 cm tmavě hnědé barvy. Na sobě měl triko s krátkým rukávem výrazné světle zelené barvy s červeno oranžovým nápisem přes celá prsa. Po útoku měl na triku roztržený rukáv.

Žena si vybavuje, že přijel tmavě modrým autem, zřejmě značky Peugeot. Všimla si i počátečních písmen na registrační značce - "ANA". To by rovněž napovídalo, že muž pochází z Německa. Počáteční písmena AN totiž mají auta ze sousedního Bavorska, konkrétně zemského okresu Ansbach.

"Kriminalisté žádají všechny svědky, kteří byli v danou dobu poblíž místa, kde došlo k incidentu a viděli hledaného muže nebo jeho vozidlo, aby ihned volali na linku 158 nebo se obrátili na nejbližší policejní služebnu a pomohli tak kriminalistům k dopadení pachatele," dodala mluvčí.