Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Šlachta: Informace unikaly z telefonu Tuhého blízkých

Exředitel Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu Robert Šlachta.
Exředitel Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu Robert Šlachta.
Foto: Michal Kalášek, EuroZprávy.cz

Praha - Z telefonu, který dříve používali blízcí policejního prezidenta Tomáše Tuhého, unikaly prý informace o vyšetřování údajně zmanipulovaných IT zakázek. Sněmovní vyšetřovací komisi to ve čtvrtek řekl bývalý šéf Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ) Robert Šlachta.

Radiožurnálu to potvrdily dva na sobě nezávislé zdroje. Tuhý to přes svoji mluvčí Janu Macalíkovou zcela popřel.

"Policejní prezident kategoricky odmítá jakákoliv podezření, že by byl zapojen do vynášení informací, a vnímá je jako účelově vymyšlenou konstrukci s cílem dehonestovat jeho osobu a destabilizovat tak vedení policie," uvedla Macalíková.

Jak vyplynulo ze Šlachtových slov, detektivové nemají v ruce důkazy, ale spíš indicie. Zjistili totiž, že z telefonu, který dříve vlastnili Tuhého blízcí, patrně jeho bývalá žena, někdo zřejmě vynášel informace o vyšetřování IT zakázek. Šlo pouze o telefon, SIM karta prý byla jiná, než užívali jeho blízcí.

Podle Radiožurnálu poslancům Šlachta slíbil, že jim jeho bývalý podřízený Jiří Komárek prozradí k případu více detailů. Někdejšího šéf ostravské expozitury ÚOOZ má před komisí vypovídat příští měsíc. Již dříve řekl, že je policejní prezident podezřelý z "brutálního úniku informací".

Témata:  Tomáš Tuhý Robert Šlachta Policie ČR

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 21:41

Hamás ukázal rukojmího na videu. Zmocnil se ho na festivalu

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy