Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Na ministerstvu obrany nemá kdo uklízet, firma skončila v insolvenci

Martin Stropnický
Martin Stropnický
Foto: Michal Kalášek, EuroZprávy.cz

Praha - Firma, která se staralo o úklid ve vnitřních vojenských prostorech v Praze a okolí, skončila v insolvenci. Ministerstvo obrany nyní pracuje na vypsání nového výběrového řízení, které by mělo být vyhlášeno nejspíš na začátku letošního roku.

Úřad měl podle Jiřího Caletky z tiskového oddělení uzavřeno sedm smluv s firmou GSUS absolutní čistota, a.s., starat se měla celkem o 29 vojenských areálů. Úklidové práce byly podle něj ukončeny po vzájemné dohodě kvůli insolvenci firmy.

Úředníci musí do doby, než bude uzavřena smlouva s novými uklízeči, zadat udržování čistoty jiné společnosti. Ve středu proto již ministr obrany Martin Stropnický (ANO) na vládě předložil informaci, že zakázku na několik měsíců získá státní podnik Vojenské lesy a statky. O úklid ve třech desítkách vojenských zařízení se bude VLS starat nejdéle do konce roku 2017.

Ministerští úředníci předpokládají hodnotu zakázky do 43,4 milionu korun. "Důvodem zadání veřejné zakázky je vytvoření dostatečného časového prostoru pro vypsání nového otevřeného výběrového řízení. Původní smlouvu poskytovatel služby náhle vypověděl z důvodu nedostatku finančních prostředků," uvedl mluvčí ministerstva obrany Petr Medek.

Témata:  Ministerstvo obrany České republiky Martin Stropnický

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 8:55

Francie omezí kvůli olympiádě lety, povolá vzdušné taxíky

Během slavnostního zahájení olympijských her dne 26. července bude nad regionem Paříže po dobu šesti hodin uzavřena obloha v rámci rozsáhlé bezpečnostní operace. Oznámilo to vedení pařížských letišť, uvedla agentura AP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy