Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Známý novinář Jindřich Šídlo opouští vydavatelství Economia. Míří do Seznamu

Jindřich Šídlo, novinář
Jindřich Šídlo, novinář
Foto: Reprofoto ČT

Praha - Dosavadní šéfredaktor politického zpravodajství a názorové sekce Hospodářských novin Jindřich Šídlo podal ve vydavatelství Economia. Nově přechází do Seznam.cz.

"Z Economie odcházím v dobrém po mnoha letech. Teď bych chtěl zkusit zase něco nového. Moje role bude podobná jako v Economii, tedy autorská i manažerská," řekl Šídlo ČTK.

V Seznamu Iva Lukačoviče buduje nový interní tým pro video zpravodajství někdejší zakladatel Aktuálně.cz a pak krátce šéf regionálních redakcí Mafry Jakub Unger. Mluvčí Seznamu.cz Irena Zatloukalová nechtěla další jména ani termín zahájení činnosti nové redakce komentovat. "Až bude nový tým kompletní a výsledek bude podle našich představ, tak s tím teprve půjdeme ven," řekla ČTK

Podle serveru Hlídací pes.cz jdou do nové redakce Seznamu také další tři zkušení redaktoři ze sloučených redakcí Aktuálně.cz a Hospodářských novin, a to Václav Dolejší, Radek Nohl a Lucie Stuchlíková, a dále člen užšího vedení Jiří Kubík, který se dosud v Economii staral o sdílený obsah a předtím působil dvacet let v redakci deníku Mladé fronty Dnes.

Z Mladé fronty Dnes pak mají přijít redaktor domácí rubriky Karel Hrubeš, editor Bronislav Pavlík a zástupce šéfredaktora Zdeněk John - všichni tři s Ungerem kdysi pracovali. Původně tisková vydavatelství nejsou jediná, kde Unger hledá nové lidi. Oslovil i redaktory České televize nebo Novy a podle informací ČTK se baví i některými manažery z televize.

Témata:  Jindřich Šídlo Seznam.cz

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 15:09

Policie vyšetřuje napadení v pražském servisu, jeden člověk je po smrti

Pražská policie vyšetřuje napadení v autoservisu v Řepích, ke kterému byli přivoláni i lidé z oddělení vražd. Hrůzný čin si totiž vyžádal úmrtí jedné osoby. Strážci zákona na místě zadrželi jednoho muže. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy