Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Herečka Veronika Zelníčková promluvila o čtvrtečním útoku, při kterém ji šlo o život

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Praha - Hvězda seriálu Gympl Veronika Zelníčková se stále vzpamatovává z čtvrtečního útoku ve zkušebně, kdy se jí pokoušel zabít její kamarád. Jak prozradila v rozhovoru pro TV Nova, incidentu nepředcházel žádný konflikt. Proč 23letý mladík zaútočil, proto nechápe. Muži hrozí za pokus o vraždu až 18 let vězení.

Nejprve jí rozbil hlavu půllitrem, pak se Verču snažil uškrtit. Nyní má herečka a členka kapely Anacreon vyražené zuby a hlavu na několika místech zašitou. Je zázrak, že tak brutální útok přežila.

"Když vás někdo mlátí půllitry, nebo nějakými lahvemi do hlavy, tak se vám chce omdlít, ale tak nějak se mi před očima vybavovali jen lidi, které má člověk rád a snaží se nějak bránit," přiznala herečka v rozhovoru pro TV Nova.

Bylo štěstí, že majitel zkušebny bydlí z druhé strany budovy a zrovna měl otevřenou branku. Veronika tak před útočníkem s vypětím všech sil mohla prchnout.

"Vůbec nevím, proč to udělal. Nikdy jsem mu nic neudělala, ani ve zkušebně tomu nepředcházel žádný konflikt - nic. Normálně jsme se bavili, dali jsme si kafe, a pak když jsme odcházeli ze zkušebny, tak mě zezadu napadl," vysvětlila Veronika.

Nyní je už z nemocnice doma, kde na ni dohlíží maminka zdravotnice a přítel Tomáš. Právě on našel útočníka celého od krve sedět na nedaleké zastávce - jen několik hodin po incidentu. "Bylo nejtěžší mu neublížit," přiznal reportérům.

Proč mladík zaútočil, není jasné. Je fanouškem kapely a poslední měsíce s ní úzce spolupracoval. Sháněl koncerty, staral se o kapelu prakticky jako manažer. Nyní je v policejní cele a hrozí mu 18 let vězení.

Veronice po útoku stále není dobře. "Mám otřes mozku, takže se mi ještě pořád motá hlava a mám bolesti hlavy, protože je na několika místech zašitá," přiznala. Přesto už se těší, jak bude zase koncertovat.

Nejbližší vystoupení čeká kapelu v Lanškrouně. "Pokud budu schopná, tak toho devatenáctého srpna - i kdybych to měla odehrát na židli - tak pojedu. I kvůli těm klukům," svěřila se Veronika.

Témata:  Policie ČR napadení ženy

Aktuálně se děje

5. května 2024 9:28

Hladomor v Gaze. Oficiální to není, ale šéfka WFP má jasno

Na severu Pásma Gazy vládne plnohodnotný hladomor, prohlásila ředitelka Světového potravinového programu WFP Cindy McCainová v rozhovoru pro americkou televizi NBC. Zdůraznila přitom, že na světě je dostatek jídla pro všechny obyvatele. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy