Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Akce Ukliďme svět, ukliďme Česko pokračuje. Další akce vypukne na podzim

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Brno - Pořadatelé akce Ukliďme svět, ukliďme Česko stanovili datum podzimní etapy úklidu. Bude se konat 17. září.

Pořadatelé očekávají minimálně 35.000 lidí, řekl ČTK Miroslav Kubásek z organizujícího spolku Ekokosmák. Podle něj by mohla celková účast na jarní a podzimní etapě úklidů přesáhnout 100.000 lidí. Na jaře bylo 65.000 dobrovolníků.

Hlavní úklidový den je 17. září, ale podle Kubáska se některé úklidy uskuteční i v pozdějších termínech. "Na jaře uklízelo 65.000 lidí na 1850 místech. Věříme, že společně s podzimní vlnou úklidů se na konci roku dopočítáme celkového počtu 100.000 zapojených dobrovolníků," uvedl Kubásek.

Podle něj se letos spojily obě úklidové akce, které se v České republice konaly. Akce Ukliďme Česko, kterou pořádá Ekokosmák na jaře, se dala dohromady s podzimní částí nazvanou Ukliďme svět, kterou pořádá Český svaz ochránců přírody v termínu úklidu po celém světě.

Témata:  ekologie odpady

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 14:49

Soud s Trumpem startuje. 12 porotců rozhodne o jeho osudu

V soudním procesu s Donaldem Trumpem byla celá porota zkompletována, ale její výběr předcházely jisté obtíže. Dva z předchozích porotců byli nahrazeni. Jedna osoba byla omluvena, protože prozradila, že její osobní údaje byly zveřejněny. Druhý byl propuštěn kvůli obavám, že nebyl upřímný ve vyplněném dotazníku. Výsledkem je, že v porotě zasedne sedm mužů a pět žen. Případ sleduje zpravodajská služba PBS News.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy