Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Opilý muž se třemi promile se válel na ulici. Jeho malý syn na něj koukal

Policie ČR, ilustrační fotografie
Policie ČR, ilustrační fotografie
Foto: Evgeny Petrov / INCORP images

Brno - Opilec na chodníku, který nedokázal ani stát ani mluvit a vedle jeho tříleté dítě - takový pohled se naskytl lidem v centru Brna. Přivolali policii, která se postarala o opilého tátu i jeho dítě. Dohru bude mít případ u sociálky.

Na podivnou podívanou upozornili brněnské strážníky svědci. Ti si v Hybešově ulici v centru Brna všimli muže ležícího na chodníku, který byl zjevně opilý. Běžnou výtržnost, která by jinak skončila nanejvýš na záchytce, ale posunul do dramatičtější roviny jiný fakt. Muž měl s sebou i své tříleté dítě.

Podle strážníků muž nemohl ani pořádně mluvit a ani stát na nohou. Zavolali proto republikové policisty a společně zkontrolovali opilého otce detektorem na alkohol. Ten ukázal hodnotu 2,67 promile.

Policisté zjistili jméno a adresu muže a sehnali i matku dítěte, která si na místo přijela potomka vyzvednout. Policie celý případ zdokumentovala a bude se jím mimo jiné zabývat i OSPOD, tedy Odbor sociálně právní ochrany dětí.

V Brně už se z podobných případů stává takřka smutná tradice. Už před dvěma lety varovali brněnští policisté, že jim podobných případů násobně přibylo. Loni v srpnu dokonce policisté přistihli na mol opilé a po zemi se válející oba rodiče u kočárku s dítětem.

Témata:  Policie ČR Brno

Související

Aktuálně se děje

7. září 2024 9:09

Válku to nerozhodne, reagoval Austin na požadavek ohledně úderů do hloubi Ruska

Američané se stále moc netváří na jeden z požadavků Kyjeva. Ministr obrany Lloyd Austin v pátek na základně Ramstein řekl, že pokud Ukrajina obdrží povolení k používání západních zbraní k útokům v hloubi Ruska, o které žádá ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, situaci na bojišti to stejně nezmění. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy