Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Policie vyhlásila pátrání po nebezpečném útočníkovi: Přepadl seniorku, pak ji kopal do hlavy

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Praha - Policie vyhlásila pátrání po neznámém muži, který v pondělí 27. července přepadl v Praze 10 seniorku a chtěl jí ukrást kabelku.

Zhruba dvacetiletý lupič ženu (69) strhl na zem a při následném přetahování o kabelku ji několikrát kopl do hlavy. Muži v případě dopadení a odsouzení hrozí za loupež až deset let vězení.

Incident se stal v poledne na zkratce mezi ulicemi Brigádníků a Dvouletka, když se žena vracela z nákupu. "Přepadená začala křičet o pomoc, načež ji pachatel několikrát kopl do hlavy. Žena přesto kabelku nechtěla pustit, tak muž zaútočil ještě pěstí," popsal přepadení mluvčí Jan Daněk. Doplnil, že ženě pomohl náhodný svědek, který lupiče zahnal.

Podezřelý z loupeže je zhruba 160 centimetrů vysoký, má štíhlou postavu, černé středně dlouhé husté vlasy, výrazné černé obočí a snědou pleť. Na sobě měl modré kraťasy a bílé triko.

Témata:  krimi přepadení Policie ČR

Související

Aktuálně se děje

7. září 2024 9:09

Válku to nerozhodne, reagoval Austin na požadavek ohledně úderů do hloubi Ruska

Američané se stále moc netváří na jeden z požadavků Kyjeva. Ministr obrany Lloyd Austin v pátek na základně Ramstein řekl, že pokud Ukrajina obdrží povolení k používání západních zbraní k útokům v hloubi Ruska, o které žádá ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, situaci na bojišti to stejně nezmění. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy