Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Stupčuk z ČSSD má problém. Obvinila ho policie kvůli nehodě pod vlivem alkoholu

Štěpán Stupčuk /ČSSD/, místostarosta Prahy 6
Štěpán Stupčuk /ČSSD/, místostarosta Prahy 6
Foto: Lukáš Henzl, EuroZprávy.cz

Praha - Případ podivné únorové nehody sociálnědemokratického poslance Štěpána Stupčuka má pokračování. Podle informací TV NOVA totiž policisté zákonodárce obvinili, hrozí mu několikaleté vězení.

Policisté vyšetřující nehodu ze 7. února Stupčuka obvinili z ohrožení pod vlivem návykové látky, potenciálně tak poslanec může za mřížemi strávit až tři roky natvrdo.

Nemůže se schovat ani za poslaneckou imunitu, kolegové totiž Stupčuka na konci května vydali a jeho stíhání a odsouzení tak už nic nebrání.

Nehoda, o které je řeč, se stala na začátku února na dálnici D7 hned u Prahy. Podle svědků byl Stupčuk pořádně opilý, přivolaným policistům ovšem tvrdil, že on auto neřídil. Dechovou zkoušku odmítl.

Podle informací TV NOVA jsou policisté s vyšetřováním případu v podstatě hotoví, spis tak nyní putuje na státní zastupitelství. Žalobce pak má v zásadě dvě možnosti, jak postupovat dál - může případ vrátit k došetření policii nebo podat obžalobu.

Témata:  Štěpán Stupčuk Policie ČR Sociální demokracie (SOCDEM)

Související

Aktuálně se děje

7. září 2024 9:09

Válku to nerozhodne, reagoval Austin na požadavek ohledně úderů do hloubi Ruska

Američané se stále moc netváří na jeden z požadavků Kyjeva. Ministr obrany Lloyd Austin v pátek na základně Ramstein řekl, že pokud Ukrajina obdrží povolení k používání západních zbraní k útokům v hloubi Ruska, o které žádá ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, situaci na bojišti to stejně nezmění. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy