Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kvůli tisícikoruně muž brutálně zmlátil seniora

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Choceň - Kvůli tisícikoruně skončil 67letý senior zmlácený přímo v centru Chocně na Orlickoústecku. Vyhlédl si ho tam neznámý muž. Jelikož byla tma a útočník použil pepřový sprej, popis kriminalistům chybí.

Rozbité dioptrické brýle a roztržené oblečení, v takovém stavu přišel senior nahlásit loupežné přepadení. Na těle měl řadu podlitin a škrábanců. Kvůli pepřovému spreji ho pálily oči a špatně viděl.

K přepadení došlo poslední červencový den mezi čtvrtou a pátou hodinou ranní. Neznámý útočník předešel svojí oběť a bez varování ji napadl. Chtěl peníze, ale ani po útoku pepřákem je nedostal. Povalil tedy seniora na zem a začal ho mlátit. Zhruba tisíc korun nakonec získal a zmizel.

"Za zločin loupež hrozí útočníkovi až desetiletý trest odnětí svobody," řekla TV Nova mluvčí svitavských policistů Hana Kaizarová.

"Pokud jste si na ulici náměstí Svobody v Chocni všimli něčeho, co by mělo spojitost s případem, kontaktujte nás prostřednictvím linky 158," vyzvala policejní mluvčí.

I když v tu dobu bylo na ulici jen málo lidí, mohli by něco vidět například obyvatelé okolních domů. Incident totiž provázel hlasitý křik. Napadený senior muži do tváře neviděl, netuší, jakou měl postavu a co měl na sobě. Stála proti němu tma i účinky pepřové spreje.

Témata:  krimi přepadení

Související

Aktuálně se děje

7. září 2024 9:09

Válku to nerozhodne, reagoval Austin na požadavek ohledně úderů do hloubi Ruska

Američané se stále moc netváří na jeden z požadavků Kyjeva. Ministr obrany Lloyd Austin v pátek na základně Ramstein řekl, že pokud Ukrajina obdrží povolení k používání západních zbraní k útokům v hloubi Ruska, o které žádá ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, situaci na bojišti to stejně nezmění. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy