Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Řidič srazil v Přerově těhotnou ženu s kočárkem. Z místa nehody ujel

Autonehoda
Autonehoda
Foto: Pixabay

Přerov - Policisté už několik dní pátrají po muži, který v Přerově na přechodu zranil těhotnou ženu s kočárkem. Od nehody ujel a neposkytl ženě první pomoc.

Neznámý muž srazil autem osmnáctiletou těhotnou ženu v pátek 5. srpna ve čtvrt na devět večer. Nehoda se stala na přechodu v ulici Velká Dlážka poblíž hotelu Strojař. Žena utrpěla lehké zranění, její dvouleté dítě z nehody vyvázlo bez zranění. Hledaný řidič jel v autě tmavé barvy zatím neznámé značky.

"Přecházející chodkyni tlačící před sebou kočárek s dítětem zachytil levou boční částí vozu. Po střetu žena upadla na silnici v blízkosti ostrůvku a strhla s sebou i kočárek. Řidič poté z místa nehody ujel směrem k Předmostí, aniž by jí poskytl první pomoc," uvedla přerovská policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Matka i s dvouletým synem byla převezena do přerovské nemocnice. Pachateli hrozí až pět let vězení. "Případ vyšetřujeme pro podezření z trestného činu neposkytnutí pomoci řidičem dopravního prostředku. Žádáme případné svědky události, kteří by mohli k vozidlu a řidiči poskytnout jakékoliv informace, aby se obrátili na linku 158," dodala Zajícová.

Témata:  dopravní nehody

Související

Aktuálně se děje

7. září 2024 9:09

Válku to nerozhodne, reagoval Austin na požadavek ohledně úderů do hloubi Ruska

Američané se stále moc netváří na jeden z požadavků Kyjeva. Ministr obrany Lloyd Austin v pátek na základně Ramstein řekl, že pokud Ukrajina obdrží povolení k používání západních zbraní k útokům v hloubi Ruska, o které žádá ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, situaci na bojišti to stejně nezmění. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy