Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Opilý muž se vloupal se do autosalónu s luxusními vozy. Spáchal obrovskou škodu

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: AMTS

Plzeň - Minimálně sedm poničených luxusních vozů, rozbité výlohy a škoda nejméně za milion korun - to je výsledek večerního řádění opilce, který se násilím dostal do autosalonu v Plzni na Lochotíně. Policisté ho tam také zadrželi.

Mladík si za cíl vybral prodejnu a půjčovnu luxusních vozů v Lidické ulici v Plzni. Krátce po desáté hodině večer muž železnou tyčí rozbil okna výlohy a dostal se do autosalónu, ve kterém je vystaveno asi deset luxusních vozů. Podle policie pak tyčí začal auta také rozbíjet.

U vozů několika značek vymlátil okna a poničil zrcátka. Policisté mladíka na místě zadrželi a zjistili že je opilý. Nadýchal téměř dvě promile. Škody se zatím sčítají - orientačně jsou ale podle policie už teď vyšší než milion korun.

Muži zákona teď zjišťují, co k tomu muže vedlo a jestli třeba nemůže jít o vyřizování účtů nebo mstu. Mladík je teď v cele předběžného zadržení. "Kolegové zahájili úkony trestního řízení pro podezření z trestného činu poškození cizí věci a v současné chvíli provádějí výslechy, žádají o znalecké posudky a další potřebné úkony," řekla mluvčí policie Martina Korandová.

Témata:  krimi vandalství auto

Související

Aktuálně se děje

7. září 2024 9:09

Válku to nerozhodne, reagoval Austin na požadavek ohledně úderů do hloubi Ruska

Američané se stále moc netváří na jeden z požadavků Kyjeva. Ministr obrany Lloyd Austin v pátek na základně Ramstein řekl, že pokud Ukrajina obdrží povolení k používání západních zbraní k útokům v hloubi Ruska, o které žádá ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, situaci na bojišti to stejně nezmění. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy